Iron Man από τη Hyundai [videos]

Iron Man από τη Hyundai [videos]

Ένα φορετό ρομπότ που θα βελτιώνει εντυπωσιακά τις δυνάμεις του ανθρώπινου σώματος εξελίσσει η Hyundai.

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν ειδικές στολές υποστήριξης του ανθρώπινου σκελετού, οι οποίες χρησιμοποιούντια κυρίως για την πρόληψη ατυχημάτων ή για την υποστήριξη του σκελετού μετά από ένα ατύχημα ή ασθένεια.

Όμως η κατασκευή της Hyundai είναι πολύ διαφορετική. Η κορεάτικη εταιρεία εξελίσσει ένα φορετό ρομπότ που αυξάνει εντυπωσιακά τις δυνάμεις του ανθρώπινου σώματος. Δοκιμάζεται σε εργάτες που το φορούν πειραματικά και σύμφωνα με την Hyundai τους επιτρέπει να σηκώνουν με ευκολία αντικείμενα βάρους εκατοντάδων κιλών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από στρατιώτες, δίνοντάς τους την δυνατότητα μεταφοράς εξοπλισμού βάρους 50 kg σε πεζοπορία πολλών χιλιομέτρων.

Η κατασκευή είναι μια εξέλιξη της H-LEX που η Hyundai είχε παρουσιάσει πέρσι, μια φόρμα υποβοήθησης για το περπάτημα αδύναμων ανθρώπων. Αντίθετα με εκείνη την ελαφριά στολή που την φοράς, το ρομπότ που εξελίσσει τώρα η εταιρεία... σε φοράει. Η Hyundai έχει στα σκαριά και μια ελαφρύτερη έκδοση, με μηχανική υποστήριξη για τα πόδια, όπως αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Το οποίο προορίζεται για ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία.



Η εξέλιξη αυτών των μηχανών είναι μέρος του σχεδίου που η Hyundai ονομάζει Next Mobility, που στοχεύει στην εύκολη μετακίνηση ανθρώπων και αντικειμένων.]

[Πηγή autoblog.com


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube