Η Toyota αναβάλει την παρουσίαση του Yaris GR-4

Η Toyota αναβάλει την παρουσίαση του Yaris GR-4

Λόγω των πυρκαγιών στην Αυστραλία - Η παρουσίασή του ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. 

Μετά την ακύρωση του Ράλι Αυστραλίας λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών, η Toyota ανακοίνωσε την αναβολή της παγκόσμιας αποκάλυψης του πρωτότυπου Yaris GR-4 που είχε αρχικά οριστεί για τις 17 Νοεμβρίου.

Το ντεμπούτο είχε προγραμματιστεί να γίνει την ημέρα του τερματισμού του Ράλι Αυστραλίας, με την Toyota να έχει δείξει μόνον μια teaser φωτογραφία. Η Toyota είπε πως θα ανακοινώσει σύντομα πότε θα προχωρήσει στην αποκάλυψη του μοντέλου. 
Παράλληλα και σε ένδειξη συμπαράστασης στη δοκιμαζόμενη Αυστραλία, η Toyota ανακοίνωσε πως θα διαθέσει $ 250.000 στον Αυστραλιανό Στρατό Σωτηρίας και κάλεσε επίσης όσους μπορούν να προχωρήσουν σε δωρεές.

Σε ό,τι αφορά στο Yaris GR-4, το πρόθεμα GR-4 είναι αναφορά στο αγωνιστικό τμήμα Gazoo Racing της Toyota, ενώ το 4 ίσως μας προϊδεάζει για τετρακίνηση (ή για τετρακύλινδρο μοτέρ). Η εικόνα αποκαλύπτει το πίσω φανάρι με φιμέ κρύσταλλα, τη διακριτική αεροτομή και τα φουσκωμένα φτερά που αυξάνουν σημαντικά το πλάτος του μοντέλου.

Ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison, επιβεβαίωσε πως το νέο Yaris θα χρησιμοποιηθεί στο WRC, ενώ δήλωσε πως σύντομα θα παρουσιαστούν σπορ εκδόσεις για το δρόμο.

Μένει να δούμε αν το Yaris GR-4 θα είναι μια "καυτή" έκδοση δρόμου στα πρότυπα του προηγούμενου Yaris GRMN ή κάτι ακόμα πιο κοντά στο αγωνιστικό αδερφάκι του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube