Η Mercedes-Benz επιδοτεί την αναβάθμιση παλαιότερων αυτοκινήτων ντίζελ στη Γερμανία

Η Mercedes-Benz επιδοτεί την αναβάθμιση παλαιότερων αυτοκινήτων ντίζελ στη Γερμανία

Για να μπορούν να μπαίνουν σε πόλεις στις οποίες απαγορεύεται η κυκλοφορία ρυπογόνων οχημάτων.

Η Daimler προσφέρει σε πελάτες της Mercedes-Benz στη Γερμανία επιχορήγηση ύψους € 3.000 για την αναβάθμιση των φίλτρων εξαγωγής παλαιότερων, ρυπογόνων οχημάτων ντίζελ, σε μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλο και περισσότερες πόλεις της χώρας.  

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης των συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων σε παλαιότερα αυτοκίνητα, αφού οι γερμανικές πόλεις άρχισαν να απαγορεύουν τα βαριά ρυπογόνα οχήματα ντίζελ από τους δρόμους τους.

Οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις ελήφθησαν μετά από μια απόφαση ορόσημο από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας πέρυσι που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και από τότε η μια μετά την άλλη οι γερμανικές πόλεις «ανάβουν κόκκινο» σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Η Daimler εγκαινίασε μια ιστοσελίδα αυτήν την εβδομάδα για να επεξεργαστεί αιτήσεις για οικονομική επιδότηση, καθώς πρόκειται να δοθεί έγκριση σε ένα κιτ αναβάθμισης των συστημάτων εξαγωγής καυσαερίων.

Η εταιρεία προσφέρει την επιδότηση σε πελάτες που κατοικούν σε γερμανικές περιοχές που αντιμετωπίζουν πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Το πρώτο κιτ αναβάθμισης για αυτοκίνητα της Mercedes με πετρελαιοκινητήρες Euro 5, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων E 220 και E 250, αναπτύχθηκε από την Dr. Pley SCR Technology, μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας. Θα κοστίσει περίπου € 3.000 ευρώ για αγορά και εγκατάσταση.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες προσέφεραν αρχικά ενημερώσεις λογισμικού και απέφυγαν να υιοθετήσουν «βαρύτερες» αναβαθμίσεις, προτιμώντας να δίνουν κίνητρα στους πελάτες τους για να αγοράσουν καινούργια αυτοκίνητα με καθαρότερους κινητήρες.

Ωστόσο, πολυπληθείς σύνδεσμοι καταναλωτών πίεσαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υιοθετήσουν τις μετασκευές ως ένα πιο οικονομικό μέτρο. «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι μετασκευές είναι εφικτές και τώρα πλέον έχουν πεισθεί και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων", δήλωσε ο Thomas Steinbrueckner, επικεφαλής της ανάπτυξης της τεχνολογίας Dr Pley SCR.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube