Η Ford έφτιαξε τον απόλυτο εξομοιωτή για racing videogames!

Η Ford έφτιαξε τον απόλυτο εξομοιωτή για racing videogames!

Η Ford μετέτρεψε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Team Fordzilla P1 στον απόλυτο εξομοιωτή για racing videogames.

Πέρυσι, η Ford παρουσίασε το Team Fordzilla P1, το πρώτο πρωτότυπο της στην εξέλιξη του οποίου συμμετείχαν περίπου 250.000 gamers μέσω ψηφοφορίας.

Το όχημα βασίζεται σε monocoque σασί και έχει αεροδυναμικό αμάξωμα με φουτουριστικές γραμμές. Το διάφανο κάλυμμα της καμπίνας θυμίζει πολεμικό αεροσκάφος, το αμάξωμα έχει εσοχές που κατευθύνουν τον αέρα και τα αιχμηρά φτερά αγκαλιάζουν τους τροχούς, ενώ οι πίσω τροχοί είναι εν μέρη καλυμμένοι.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πρωτοτύπου είναι η ουρά. Εκεί, υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στη διπλή αεροτομή και τον μεγάλο διαχύτη που αφήνει ακάλυπτα τα φαρδιά ελαστικά και τους ηλεκτροκινητήρες.

Τώρα η Ford μετέτρεψε το P1 στον απόλυτο εξομοιωτή οδήγησης, δίνοντας του και την δυνατότητα για streaming από τους παίχτες.

Team Fordzilla P1

Το ανανεωμένο concept παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Gamergy 21 στη Μαδρίτη και έχει εξοπλιστεί με τρεις κάμερες ανάλυσης 4Κ που εστιάζουν στα πεντάλ, το τιμόνι και το πρόσωπο του παίκτη. Λειτουργεί μέσω ενός υπολογιστή HP Z4.

Όπως είναι φυσικό, οι παίχτες ελέγχουν το ψηφιακό τους αυτοκίνητο από τα ενσωματωμένα πεντάλ και το τιμόνι της Fanatec. Για μια πιο ρεαλιστική οδηγική εμπειρία, οι παίχτες έχουν την δυνατότητα να φορέσουν γυαλιά VR της HP.   

Team Fordzilla P1

Όταν ο εξομοιωτής δεν χρησιμοποιείται ο εμπρός φωτισμός του πάλλεται στον ρυθμό της ανάσας ενός ανθρώπου που κοιμάται. Όταν όμως βρίσκεται σε χρήση, τα ίδια φώτα συγχρονίζονται με το πεντάλ φρένου του οδηγού. Επιπλέον, το αυτοκίνητο έχει ενσωματωμένο ένα ισχυρό ηχοσύστημα που περικλείει τον παίχτη.

O εξομοιωτής του Team Fordzilla P1 αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Ford και της HP. Σύμφωνα με τον Emmanuel Lubrani, τον επικεφαλής επικοινωνίας της Ford Europe «Το P1 είναι ένας εξομοιωτής με αξεπέραστο ντιζάιν δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία στους παίχτες, ενώ η συνεργασία μας με την HP σημαίνει ότι μπορούμε μέσω streaming να διαδώσουμε ευρέως το sim-racing».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube