Hyundai: Επενδύει $16 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Hyundai: Επενδύει $16 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Η Hyundai ανακοίνωσε τα σχέδια της για επένδυση μαμούθ $16 δισ. στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030.

Hyundai

Ο όμιλος Hyundai ανακοίνωσε σήμερα πως σκοπεύει να επενδύσει $79,21 δισ. μέχρι το 2030, εκ των οποίων τα $16,1 δισ. προορίζονται για την ηλεκτροκίνηση.

Η Hyundai μαζί με την ομόσταβλη Κia βρίσκονται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως σε αριθμό πωλήσεων, και σκοπεύει μέχρι το 2030 να έχει κατακτήσει το 7% του μεριδίου αγοράς από τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. Κάτι που μεταφράζεται σε 1,87 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως.

Ο CEO, του κατασκευαστή, Jaehoon Chang, δήλωσε ότι «η Ηyundai μεταβαίνει επιτυχώς στην ηλεκτρική εποχή και παρά τις δυσκολίες στην παραγωγή εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών και της πανδημίας, η εταιρία εξελίσσεται σε παγκόσμιο ηγέτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Hyundai

Ωστόσο, αναλυτές τονίζουν ότι η επένδυση της Hyundai στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι πιο «επιθετική» συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της. Θυμίζουμε ότι η Toyota σχεδιάζει να δαπανήσει μέχρι το 2030, $69,43 δισ. για τον ίδιο σκοπό.

Το 20% από τα $16 δισ., θα διοχετευθούν στην κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σταθμούς φόρτισης και συνεργασίες με εταιρίες κατασκευής μπαταριών.

Τέλος, αναλυτές πιστεύουν ότι η Hyundai βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις Η.Π.Α., καθώς η κατάκτηση της αγοράς της είναι υψίστης σημασίας για την μάρκα.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube