H Ford Mustang GTD έρχεται στην Ευρώπη [video]

H Ford Mustang GTD έρχεται στην Ευρώπη [video]

Η Ford Mustang GTD, η ισχυρότερη Mustang της Ιστορίας μετά τον πάταγο που σημείωσε στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες της και στην Ευρώπη.

Ford Mustang GTD

Έτοιμη να ταρακουνήσει τους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου φαίνεται πως είναι η Ford Mustang GTD, με τους επιτελείς του Μπλε Οβάλ να επισπεύδουν την έλευση του εμβληματικού pony car στην Ευρώπη.

Η ισχυρότερη Mustang που φτιάχτηκε θα έρθει και στην Ευρώπη! Με αγωνιστικό λουκ, αλλά νόμιμη άδεια για οδήγηση σε δρόμο, ένα από τα εμβληματικότερα pony car της αμερικανικής φίρμας φιλοδοξεί να βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό. Και έρχεται αγριεμένη! Και πως αλλιώς να την χαρακτηρίσουμε όταν κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας, των 5,2 lt, με απόδοση μεγαλύτερη των 800 ίππων.

Η Ford Mustang GTD των 800 ίππων φιλοδοξεί να ολοκληρώσει τον γύρο του Nürburgring σε λιγότερο από 7 λεπτά

Ford Mustang GTD

Το πανίσχυρο δημιούργημα της Ford θα προσγειωθεί στην Ευρώπη στις 12-16 Ιουνίου, στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Από εκεί θα μεταφερθεί στον 24ώρο αγώνα στην πίστα του Spa-Francorchamps και κατόπιν θα δώσει το παρών στο Goodwood Festival of Speed.

Ήδη πάντως, οι δοκιμές της επί ευρωπαϊκού εδάφους έχουν ξεκινήσει, ενώ με την ευκαιρία της επισκέψεώς της στην Γηραιά Ήπειρο θα επισκεφτεί και την πίστα του Nürburgring. «Έχουμε δοκιμάσει το Mustang GTD στη Βόρεια Αμερική εκτενώς, συμπεριλαμβανομένων γύρων στο Sebring και στο Virginia International Raceway. Όλα αυτά έγιναν στην υπηρεσία της σχεδίασης ενός αυτοκινήτου που μπορεί να κάνει το γύρο του Nürburgring σε λιγότερο από επτά λεπτά», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός προγράμματος της Mustang GTD, Greg Goodall.

Ford Mustang GTD

Παράλληλα με την πρώτη παρουσίαση της Ford Mustang GTD στην Ευρώπη θα ανοίξουν και οι αιτήσεις για τους υποψήφιους αγοραστές. Θυμίζουμε πως η διάθεση του μοντέλου ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, με περισσότερους από 7.500 υποψήφιους να βρίσκονται στη λίστα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Ford, 1 στους 4 ανθρώπους που έκαναν αίτηση είναι κάτοχοι Mustang, ενώ 1 στους 5 έχουν κάποιο muscle car- ανταγωνιστή της Mustang.

Ως προς την Ευρώπη, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων και τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα είναι διαθέσιμα θα γίνουν γνωστές μετά την επίσημη πρεμιέρα, μέσα στον Ιούνιο. 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube