Ένα πλήρως αυτόνομο Tesla robotaxi υπόσχεται για το 2023 ο Elon Musk [video]

Ένα πλήρως αυτόνομο Tesla robotaxi υπόσχεται για το 2023 ο Elon Musk [video]

Στα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla στο Τέξας, ο Elon Musk υποσχέθηκε κλιμάκωση της παραγωγής και πολλά νέα μοντέλα. 

Ο Elon Musk δεσμεύεται ότι το Tesla Cybertruck θα αρχίσει να διατίθεται ευρέως μέσα στο 2023, ενώ παράλληλα προαναγγέλει πως θα λανσάρει ένα πρωτοποριακό «robotaxi», που θα είναι 100% αυτόνομο και με σχεδιασμό άκρως φουτουριστικό που δεν έχουμε ξαναδεί από την Tesla.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Musk, τονίζοντας πως το 2022 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην κλιμάκωση της παραγωγής, ενώ από το 2023 θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέα προϊόντα. 

Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν στη διάρκεια των εγκαινίων του εργοστασίου της Τesla στο Τέξας, που κόστισε $1,1 δισ.

«Σκοπεύουμε, μόνο με το Model Y, να φτάσουμε τις 500.000 μονάδες ετησίως και μετά θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του Cybertruck εδώ τον επόμενο χρόνο», είπε ο Musk. 

Ωστόσο, ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος έχει κακό παρελθόν με τους προγραμματισμούς. Να θυμίσουμε πως το Cybertruck έχει πάρει πάρα πολλές αναβολές, κάτι που μπορεί να συμβεί και με πολλά άλλα σχέδια που ανακοινώνει ο Musk. 

Το ίδιο είχε προαναγγείλει και για τα αυτόνομα ταξί, για τα οποία είχε υποσχεθεί πως θα είναι έτοιμα το 2020 στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη δεν τα έχουμε δει. 

Τώρα λοιπόν ο Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα μπορεί να διαθέσει μέσα στο 2022 το λογισμικό beta “Full Self-Driving” σε όλους κατόχους αυτοκινήτων της στη Βόρεια Αμερική. Το συγκεκριμένο λογισμικό κυκλοφόρησε αρχικά στα τέλη του 2020 και μέχρι στιγμής έχει εγκατασταθεί σε 60.000 αυτοκίνητα. Προς το παρόν πάντως, τα λογισμικά που ευρέως πουλά η Tesla στους οδηγούς των αυτοκινήτων της, δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές μιας 100% αυτόνομης οδήγησης, καθώς απαιτούν από τον οδηγό να είναι σε εγρήγορση. 

Παράλληλα, στο Τέξας, η Tesla θα κατασκευάζει και δύο πιο προσιτές οικονομικά εκδόσεις του Model Y, με μικρότερη αυτονομία από αυτήν της έκδοσης που διατίθεται τώρα.

Παρόλα αυτά, οι φίλοι της Tesla δεν είναι ικανοποιημένοι με τις καθυστερήσεις του Cybertruck, το οποίο τελικά θα βγει στην αγορά μετά τους ανταγωνιστές του όπως είναι το Rivian R1T που ήδη κυκλοφορεί και το Ford F-150 Lightning που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος, την επόμενη χρονιά σύμφωνα με τον Musk, η Tesla θα ξεκινήσει και την παραγωγή του Optimus, ενός ανθρωποειδούς ρομπότ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube