Διόδια στο κέντρο της πόλης;

Διόδια στο κέντρο της πόλης;

Στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από τον Απρίλιο του 2024 θα υπάρξει τσουχτερή χρέωση για όσους επιθυμούν να κινούνται με τα αυτοκίνητα τους στο κέντρο της πόλης. Λέτε σύντομα να δούμε κάτι τέτοιο και στα μέρη μας;

Από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης θα ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου και αναμένεται σιγά σιγά να περάσει σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα των Η.Π.Α. Το Υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να δώσει άμεσα την έγκριση του, με τα διόδια στο κέντρο του Μανχάταν, να τίθενται σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2024. 

Όσοι επιθυμούν να οδηγούν τα οχήματα τους στο εμπορικό κέντρο του Μανχάταν θα πρέπει να αποκτούν το E-ZPASS με χρέωση $23.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών της Νέας Υόρκης, η οποία διαχειρίζεται το Μετρό, τα λεωφορεία και τις σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης, παρουσίασε προ ημερών την τελική της πρόταση για την προστασία του περιβάλλοντος στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό της πόλης.

new york

Όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πολιτείας, το Yπουργείο Mεταφορών των Η.Π.Α θα εγκρίνει την πρόταση τους έπειτα από διαβούλευση 30 ημερών, επιτρέποντας στις τοπικές αρχές του Μανχάταν να εγκαταστήσουν διόδια στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του σχεδίου, η πρόταση τους θα μειώσει τη συμφόρηση στο κέντρο της πόλης, θα επιτρέψει την ταχύτερη κυκλοφορία των αστικών συγκοινωνιών, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ασφαλέστερους δρόμους και φυσικά, θα βελτιώσει αισθητά τα επίπεδα ρύπανσης στον αέρα εντός του αστικού ιστού.

Μάλιστα οι αξιωματούχοι της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών της Νέας Υόρκης, προσδοκούν σε έσοδα άνω του ενός δισ. δολαρίων από τα «πάσα» που θα προμηθεύονται όσοι επιθυμούν να κινηθούν με τα οχήματα τους στο εμπορικό κέντρο, χρήματα τα οποία θα δοθούν για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών αλλά και για την επέκταση του Μετρό αλλά και του σιδηροδρομικού δικτύου σε νέες γραμμές-περιοχές. 

new york

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα υπάρξουν εκπτώσεις ή και εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό. Οι οδηγοί που θα χρησιμοποιούν το E-ZPASS θα πληρώνουν $23 κατά τις ώρες αιχμής και $17 τις νυχτερινές ώρες. Ωστόσο, τα ταξί και τα επαγγελματικά οχήματα, θα χρεώνονται μόνο μία φορά την ημέρα.

Επιπλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής του Μανχάταν με εισοδήματα κάτω των 60.000 δολαρίων (υπολογίζονται λίγο πάνω από τις 16.000) θα λάβουν ειδικής μεταχείρισης στις χρεώσεις. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το σχέδιο εγκατάστασης διοδίων, θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ημερήσιων οχημάτων που εισέρχονται στην περιοχή κατά τουλάχιστον 20% και θα συμβάλει στην ενίσχυση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τους πολίτες. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube