Citroën Urban Collectif Concept: Με σφαιρικούς τροχούς δια χειρός Goodyear

Citroën Urban Collectif Concept: Με σφαιρικούς τροχούς δια χειρός Goodyear

Δεν το χαρακτηρίζεις ακριβώς… ως αυτοκίνητο. Περισσότερο «mouse» υπολογιστή θυμίζει ή skateboard. Δεν παύει ωστόσο να είναι ένα άκρως καινοτόμο κόνσεπτ.

Το Citroën Urban Collectif Concept γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με την Accor και την JCDecaux. Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια πρόσθεσε η Goodyear εφοδιάζοντας την καινοτόμα αυτή κατασκευή με σφαιρικούς τροχούς… στις τέσσερις γωνίες. 

Δεν το χαρακτηρίζουμε ως «αυτοκίνητο» γιατί προφανώς δεν είναι. Δε σημαίνει όμως ότι στο προσεχές μέλλον δε θα προκύψει κάποιου είδους τετράτροχο όχημα από αυτό. Στην παρούσα φάση ας αρκεστούμε στα όσα δήλωσε η Citroën η οποία το χαρακτήρισε ως «μια επαναστατική έννοια για την αστική κινητικότητα». 

citroen

Το φουτουριστικό κόνσεπτ πατάει πάνω στην «Skate» πλατφόρμα της φίρμας η οποία έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει στο μέλλον ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα. 

Η Goodyear συνέβαλε στο έργο προσθέτοντας τους τροχούς «Eagle 360», οι οποίοι κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη σπουδή. Αυτά τα σφαιρικά ελαστικά ενσωματώνουν μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, προσφέροντας τη δυνατότητα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα να κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση «στρίβοντας» τους τροχούς κατά 360 μοίρες! Όπως δηλαδή συμβαίνει με το «ποντίκι» του υπολογιστή…

«Στη Citroën, εξετάζουμε όλες τις μακροπρόθεσμες τάσεις για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών αλλά και το μέλλον της αστικής κινητικότητας» δήλωσε ο Vincent Cobée, Γενικός Διευθυντής της Citroën, για να συμπληρώσει «Πιστεύουμε ότι αυτή η καινοτόμα ιδέα θα επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο της αστικής κινητικότητας στο εγγύς μέλλον για όλα τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα που θα παρουσιαστούν».

Η «έξυπνη» πλατφόρμα της Citroën, είναι σε θέση να λειτουργεί συνεχώς, με τη φόρτιση των μπαταριών να πραγματοποιείται ασύρματα αλλά και σε ειδικούς σταθμούς φόρτισης εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube