Caterham: Ρεκόρ με 19 «ντόνατς» σε 1 λεπτό! [video]

Caterham: Ρεκόρ με 19 «ντόνατς» σε 1 λεπτό! [video]

Ένας θεαματικός τρόπος για να γιορτάσει η βρετανική φίρμα τα 60 χρόνια του θρυλικού Seven.

Σας αρέσουν τα ντόνατς; Η Caterham σας δείχνει πώς να ψήσετε ένα ολόκληρο ταψί σε χρόνο ρεκόρ!

Η συνταγή της ήταν να βάλει τον έξι φορές χρυσό ολυμπιονίκη (στην ποδηλασία, αλλά και οδηγό αγώνων αυτοκινήτου) Sir Chris Hoy στο τιμόνι ενός πανίσχυρου και πανάλαφρου Seven 620R, για να κάνει όσο περισσότερες «σβούρες» μπορούσε γύρω από ένα κώνο, μέσα σε ένα λεπτό της ώρας.

O Hoy, με μεγάλη μαεστρία όπως θα δείτε, κατάφερε να κάνει 19 «ντόνατς» μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Το εγχείρημα έγινε στην πίστα Donington Park της Αγγλίας και ήταν μέρος του εορτασμού των 60 χρόνων του εμβληματικού Seven.

Το 620R έχει έναν 2λιτρο κινητήρα Ford Duratec με μηχανικό κομπρέσορα, που αποδίδει 315 PS για ένα συνολικό βάρος μόλις 572 κιλών. Το ρετρό διθέσιο είναι εφοδιασμένο με μπλοκέ διαφορικό, οπότε ήταν ιδανικό για το «σβουριστό» ρεκόρ. Φορώντας τα υπέρ-υψηλής απόδοσης λάστιχα δρόμου Avon ZZS που χρησιμοποιούνται στους αγώνες Caterham Challenge, το 620R ήταν παιχνιδάκι στα χέρια του Hoy.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Caterham 620S με 315 PS για χρήση στο δρόμο

Μέρος του εορτασμού των 60άχρονων ήταν επίσης η αποκάλυψη δύο νέων μοντέλων: του εντελώς ρετρό Seven Sprint με κινητήρα 80 ίππων και του πιο μοντέρνου Seven Supersprint με 95 άλογα. Και τα δύο παρουσιάστηκαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά και ξεπούλησαν σε χρόνο… ρεκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο, ρετρό Caterham Seven SuperSprint [video]

«Θέλαμε η 60ή χρονιά του Seven να είναι ένα ορόσημο», είπε ο CEO της φίρμας, Graham MacDonald. «Όμως δεν περιμέναμε να είναι μια χρονιά ρεκόρ σε τόσους διαφορετικούς τομείς. Μετά από τόσο υψηλές πωλήσεις, ένα ρεκόρ από έναν ολυμπιακό θρύλο ήταν ο ιδανικός τρόπος για να κλείσει ο εορτασμός».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Caterham: Επέτειος 60 ετών για το Seven [video]

[Πηγή: Caterham]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube