BMW: Πτώση κερδών 20% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019

BMW: Πτώση κερδών 20% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Αιτία το υψηλό κόστος παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της BMW για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 δεν ήταν και τόσο καλά, με τα κέρδη να εμφανίζουν μια μείωση της τάξης του 20%. Αιτία – όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει – η αύξηση του κόστους παραγωγής «πράσινων» οχημάτων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) μειώθηκαν σε € 2,2 δισ. το β’τρίμηνο, καθώς η αυστηρότερη νομοθεσία της ΕΕ που θα αρχίσει να ισχύει την επόμενη χρονιά, αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν για την κατασκευή οχημάτων με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της γκάμας αλλά και εξοικονόμησης πόρων, κάποια μοντέλα της εταιρείας θα σταματήσουν να παράγονται.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό αυξήθηκαν 39% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καθώς η BMW επένδυσε σε εργοστάσια για την κατασκευή νέων μοντέλων και σε πιο ευέλικτες γραμμές παραγωγής που θα μπορούν να συναρμολογούν τόσο ηλεκτρικά όσο και συμβατικά οχήματα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το λειτουργικό περιθώριο στο τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκε στο 6,5% από 8,6%, παρά την αύξηση κατά 1,5% των πωλήσεων οχημάτων κατά την ίδια περίοδο.

Η BMW επανέλαβε ότι αναμένει σημαντική μείωση κερδών προ φόρων του ομίλου για  το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube