Atomic Blonde: Τα κουλ αυτοκίνητα της Charlize Theron [videos]

Atomic Blonde: Τα κουλ αυτοκίνητα της Charlize Theron [videos]

Η πρόσφατη ταινία δράσης που πρωταγωνιστεί η Charlize Theron είναι γεμάτη από κλασικά κομμάτια για βαρεμένους με το αυτοκίνητο.

Η Charlize Theron δεν είναι άσχετη από car movies. Τουναντίον! Έχει πρωταγωνιστήσει στο «Mad Max: Fury Road» και πιο πρόσφατα στο «Fate of the Furious», όπου υποδύθηκε την κυβερνο-τρομοκράτη Cipher.

Και τώρα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, πίσω από το τιμόνι, στη νέα κατασκοπική ταινία «Atomic Blonde» που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου. Και ενώ δεν είναι μια κατ’ εξοχήν car movie και εστιάζει περισσότερο στην Charlize Theron να ρίχνει ξύλο, το φιλμ έχει μπόλικες σκηνές με αυτοκίνητα από τη δεκαετία του ’80 που σημαίνει ότι υπάρχει ένας σκασμός από ωραία κομμάτια για τους βενζινοαίματους.

Στην ταινία, η Theron παίζει μια αδίστακτη δολοφόνο, ικανή να βγάλει από τη μέση τους αντιπάλους της με ακρίβεια βιντεοπαιχνιδιού. Εάν αυτό σας ακούγεται το γυναικείο αντίστοιχο του John Wick είναι ακριβώς επειδή ο σκηνοθέτης της ταινίας, David Leitch, ήταν επίσης ένας και των σκηνοθετών των «John Wick», έστω και χωρίς να αποδίδεται επισήμως σε αυτόν –επίσημος σκηνοθέτης αναφέρεται ο Chad Stahelski.

To «Atomic Blonde» εξελίσσεται την εποχή ενός εκπνέοντος Ψυχρού Πολέμου, το 1989, και οι εικόνες στο εκράν αντανακλούν εκείνη την περίοδο. Ο James McAvoy για παράδειγμα, οδηγεί μια υπέροχη Porsche 911 Carrera του 1989 που χρησιμοποιείται σε μια από τις σκηνές καταδίωξης του φιλμ της Universal. Σε μια παρόμοια σκηνή με εκείνη της αυτοκινητικής μάχης στο «The Raid 2», η Theron ξεκινά το γρονθοκόπημα μέσα σε μια μπερλίνα Audi V8 που καταδιώκει η Porsche. Οι φαν της Audi βέβαια δεν θα πρέπει να κάνουν πάρτι, καθώς η καταδίωξη τελειώνει με το αυτοκίνητο να χτυπά ένα διαχωριστικό στο δρόμο και να τουμπάρει.

Ακόμα, στην ταινία εμφανίζεται μια Alfa Romeo Montreal, σύμφωνα με το IMCDB, όπως αναφέρει το Jalopnik, ένα αυτοκίνητο που σπάνια έχει εμφανιστεί σε χολιγουντιανές ταινίες, αλλά και σε μετρημένες στον ευρωπαϊκό, ειδικά σε σημαντικό ρόλο (The Marseille Contract 1974 [O άνθρωπος από τη Μασσαλία], Folies Bourgeoises 1976, Il Magnate 1974)

Ένα δεύτερο κλιπάκι δείχνει την Theron να κάθεται στο τιμόνι ενός περιπολικού Lada αποφεύγοντας με ελιγμό δολοφόνους που επιβαίνουν σε ένα SUV, υπό τον ήχο του τραγουδιού I Ran από τον A Flock of Seagulls. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η σκηνή αυτή γυρίστηκε εξ ολοκλήρου μέσα από το αυτοκίνητο. Μεγάλο μέρος της είναι φυσικό, εκτός από τη σκηνή που τουμπάρει το SUV και που η δραματικότητά της ενισχύθηκε ψηφιακά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube