Αποζημίωση €200.000 για «συνέντευξη» M. Schumacher μέσω ΑΙ

Αποζημίωση €200.000 για «συνέντευξη» M. Schumacher μέσω ΑΙ

H οικογένεια του θρύλου της Formula 1, Μichael Schumacher θα πάρει αποζημίωση 200.000 ευρώ, καθώς κέρδισε αγωγή κατά του εκδότη γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, το οποίο δημοσίευσε «συνέντευξή» του, η οποία δημιουργήθηκε μέσω AI.

Schumacher

Σύμφωνα με τον Guardian, τον Απρίλιο του 2023, το περιοδικό «Die Aktuelle» απεικόνιζε στο εξώφυλλό του τον Schumacher με τον τίτλο: «Μichael Schumacher, η πρώτη συνέντευξη», με τις υποτιθέμενες απαντήσεις που αποδίδονταν στον «θρύλο» της Formula 1 να έχουν δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Σε δήλωσή της σήμερα Πέμπτη 23/5 στο Associated Press, η εκπρόσωπος της οικογένειας του Schumacher, Sabine Kehm, έκανε λόγο για «επιτυχημένη» νομική κίνηση, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό. Το ποσό της αποζημίωσης φέρεται να ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Schumacher

Ύστερα από τον σάλο που είχε προκληθεί από την υποτιθέμενη συνέντευξη, ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του Schumacher, ενώ είχε προχωρήσει στην απόλυση της αρχισυντάκτριας του «Die Aktuelle», Anne Hoffmann.

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στo πρότυπo της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε τότε η διευθύντρια των περιοδικών του ομίλου, Bianca Pohlmann.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube