Alfa Romeo Giulia «Coupé»;

Alfa Romeo Giulia «Coupé»;

Αλήθεια πώς θα ήτανε μια δίθυρη Giulia και τι πιθανότητες έχει να ενταχθεί ένα τέτοιο μοντέλο στην γκάμα της Alfa μέχρι το 2020;

Μια δίπορτη Giulia που θα ερχόταν σε ευθεία BMW 4 Series Coupé και Mercedes-Benz C-Class Coupé θα ήταν παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Την ιδέα για την Giulia Sprint, όπως ονομάζει την κουπέ, ανέλαβε να υλοποιήσει η Renna Design, με βάση φυσικά την πλατφόρμα «Giorgio», πατώντας πάνω στο ίδιο εξωτερικό ντιζάιν, αλλά με μακρύτερες πόρτες και τραβώντας τις μεσαίες κολόνες προς τα πίσω. Να θυμίσουμε πως κάτι ανάλογο είχε παρουσιάσει και η X-TOMI Design πριν από περίπου ένα χρόνο.

Προφανώς η καλλιτεχνική αυτή προσέγγιση της δίθυρης Alfa Romeo Giulia αποτελεί μια αυθαίρετη σχεδιαστική σπουδή, καθώς η μιλανέζικη εταιρεία δεν περιλαμβάνει στο 5ετές πρόγραμμά της τέτοιο μοντέλο ούτε έχει κάνει οποιαδήποτε αναφορά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως, από τη στιγμή που η 4θυρη Giulia έρχεται να αντιμετωπίσει τους συνήθεις υπόπτους της κόμπακτ premium κατηγορίας, Audi, BMW, Jaguar, και γιατί όχι τη Mercedes-Benz, η ιδέα μιας Giulia Coupé κάθε άλλο παρά κακή ακούγεται.

Βέβαια, το διευθυντήριο της FCA θα περιμένει να δει τι καντάρια θα πιάσει πρώτα η σεντάν Giulia, πριν να έδινε το πράσινο φως για μια κουπέ. Και από την άλλη, υπάρχει ο οικονομικός περιορισμός που θα συρρικνώνει τα επενδυτικά κεφάλαια του προγράμματος οδεύοντας προς το 2020. Κάτι που σημαίνει ότι αυτοκίνητα που διευρύνουν σοβαρά την γκάμα και σε άλλες κατηγορίες στο δρόμο για τις 400.000 πωλήσεις ετησίως, όπως για παράδειγμα το SUV Stelvio, έχουν προτεραιότητα έναντι μιας Giulia Coupé.

[Πηγή καλλιτεχνικής απεικόνισης Renna Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube