20.000 ηλεκτρικά ποδήλατα στο Παρίσι για περιορισμό της ρύπανσης

20.000 ηλεκτρικά ποδήλατα στο Παρίσι για περιορισμό της ρύπανσης

Ο μεγαλύτερος στόλος ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών ποδηλάτων στον κόσμο, αποσκοπεί στο να κάνει την πόλη του Φωτός πιο λαμπερή.

Οι κάτοικοι του Παρισιού και των προαστίων του, θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε ένα στόλο έως και ενοικιαζόμενων 20.000 ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Πίσω από αυτό το πλάνο που ονομάζεται Véligo, βρίσκεται η γαλλική εταιρεία μεταφορών Ile De France Mobilités (IDFM) που αρχικά θα διαθέσει προς ενοικίαση 10.000 ποδήλατα. Εάν το εγχείρημα είναι επιτυχές, τότε θα τα διπλασιάσει.

Ο σκοπός είναι η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου για τη μετακίνηση μέσα στην πόλη, κάτι που με τη σειρά της θα οδηγήσει και σε μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αντίθετα από άλλες τέτοιες ενέργειες που κινούνται στο λογική του να παίρνεις ένα ποδήλατο από ένα σημείο της πόλης και να το αφήνεις σε ένα άλλο πληρώνοντας για τη χρήση του, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην ενοικίαση ενός ποδηλάτου που θα είναι «δικό σου», έναντι €40 το μήνα. Εξαίρεση θα αποτελούν όσοι εργάζονται στο κέντρο της πόλης, που θα πρέπει να πληρώνουν το μισό από αυτό το ποσό.

Προφανώς, το βασικό προτέρημα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Ο ηλεκτρισμός υποβοηθά τον αναβάτη κάνοντας τη ζωή του πολύ πιο εύκολη, κάτι που σε πόλεις όπως το Στρασβούργο και η Γκρενόμπλ, έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί πολύ καλά και έχει επιτυχία.

Δε μένει παρά να περιμένουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να δούμε πώς θα πάει το εγχείρημα, το οποίο εδώ που τα λέμε δε θα ήταν καθόλου άσχημο και για το κέντρο της Αθήνας. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ιδανικά για πόλεις με αξιοσημείωτες υψομετρικές διαφορές όπως η πρωτεύουσα.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube