«Τσαμπουκαλίδικο» FIAT Panda φοράει μοτέρ από Abarth 595

«Τσαμπουκαλίδικο» FIAT Panda φοράει μοτέρ από Abarth 595

Εκτός από τον κινητήρα των 180 ίππων, το FIAT Panda έχει ενσωματώσει και το ταμπλό από το 595.

Παρά το γεγονός ότι μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το 500, το FIAT Panda δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε έκδοση Abarth. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως, ό,τι δεν τολμά μια ολόκληρη αυτοκινητοβιομηχανία, το πραγματοποιεί ένας ιδιώτης ή ένας βελτιωτικός οίκος.

Έτσι, όταν ο κάτοχος του FIAT Panda 100 στη Μεγάλη Βρετανία ήθελε να τονώσει τις επιδόσεις του αγαπημένου του μικρού, στράφηκε στο Abarth 595. Από το οποίο έλαβε τον κινητήρα και κάμποσα ακόμα εξαρτήματα.

Ολιστικά βελτιωμένο, θα μπορούσε να είναι η αντίστοιχη εργοστασιακή έκδοση

FIAT Panda

Το FIAT Panda 100 είναι ήδη αρκετά αγριεμένο αναφορικά με το στήσιμο και την εμφάνιση. Υστερεί όμως σε επιδόσεις, αφού φορά ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,4 lt με 100 ίππους. Η μετατροπή ολοκληρώθηκε πέρσι και περιελάμβανε την τοποθέτηση του T-Jet των 1,4 lt που προέρχεται από τα Abarth 595 / 695.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται 6τροχο FIAT Panda Pick-up του ’86! [video]

Παράγει τους εντυπωσιακούς 180 ίππους με τη βοήθεια στροβιλοσυμπιεστή της Garrett. Αλλά μια σωστή βελτίωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τον κινητήρα. Το Panda Abarth φοράει πλέον δισκόφρενα της Brembo με διάμετρο 305 mm, ενώ τα σωληνάκια των φρένων, τα ημιαξόνια κι ο πίσω άξονας είναι επίσης από το 595. Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το αμάξωμα τα σήματα του Σκορπιού. Του αξίζει άλλωστε.

FIAT Panda

Μέσα στην καμπίνα, μας περιμένει άλλη μια έκπληξη. Ο μερακλής κάτοχος τοποθέτησε ολόκληρο το ταμπλό από το 595, εκμεταλλευόμενος τις παρόμοιες διαστάσεις. Αλλά και το ανθρακονημάτινο τιμόνι και το λεβιέ ταχυτήτων από το ίδιο μοντέλο. Τα κόκκινα δερμάτινα ημί-μπάκετ καθίσματα συμπληρώνουν την εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μερακλής φτιάχνει κλασική Lancia με βάση το Mazda MX-5

Οι λευκές ζάντες αλουμινίου της Sparco, τα aftermarket LED φώτα κι η 4απλής απόληξης εξάτμιση από το Abarth κουμπώνουν όμορφα στο πιο αγριεμένο FIAT Panda που κατασκεύασε ποτέ το ιταλικό εργοστάσιο.

FIAT Panda

Σύμφωνα με τον πωλητή, θα έβγαζε περισσότερα χρήματα αν πουλούσε το αυτοκίνητο ως ανταλλακτικά, κομμάτι-κομμάτι, αλλά είναι «πολύ καλό για να το σπάσει». Όσοι μας διαβάζετε από τη Μεγάλη Βρετανία, ρίξτε μια ματιά στην αγγελία στο eBay. Μπορεί να γίνει δικό σας με £6.495 (€7.630). 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube