Τρακαρισμένο Suzuki SX4 επιστρέφει ως ο απόλυτος μαχητής

Τρακαρισμένο Suzuki SX4 επιστρέφει ως ο απόλυτος μαχητής

Τι κάνεις όταν τρακάρεις το Suzuki SX4 σου; Εκμεταλλεύεσαι το γεγονός για να αλλάξεις τελείως στιλ.

Ένα τρακάρισμα μπορεί να γίνει αιτία μεγάλων κακών ή να αποτελέσει ευκαιρία για κάτι πιο δημιουργικό. Πάρτε, για παράδειγμα, το εικονιζόμενο Suzuki SX4. Μετά από το ατύχημα, ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το μετατρέψει σε όχημα βγαλμένο από τις ταινίες «Mad Max».

H πρόσκρουση στην οποία ενεπλάκη το Suzuki SX4 προκάλεσε ζημιά στον μπροστινό προφυλακτήρα, στους προβολείς, στο καπό και στα φτερά του, ενώ ενεργοποιήθηκαν κι οι αερόσακοι. Αντί να το πουλήσει για ανταλλακτικά ή να πάρει σβάρνα τις μάντρες για μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, ο ιδιοκτήτης επέλεξε να το μεταμορφώσει σε κάτι πραγματικά μάχιμο.

Και γιατί να κάνω χαρούμενο τον φαναρτζή κι όχι ένα μαγαζί που πουλάει αξεσουάρ για 4x4;

Suzuki SX4

Ολόκληρο το μπροστινό μέρος έχει ανακατασκευαστεί, καθιστώντας το παλιό crossover ουσιαστικά αγνώριστο όταν το κοιτάς από μπροστά και διαγώνια. Η ιδιοκατασκευή στη θέση του εργοστασιακού καπό, το τεράστιο bull-bar με τον εργάτη και τους γάντζους προσδίδουν αγριάδα, αν και το καθιστούν θανάσιμο σε σύγκρουση με πεζό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Huracan κόπηκε στα δύο σε τρακάρισμα και έγινε στάχτη

Μια σειρά από LED φώτα αντικαθιστά τα εργοστασιακά φωτιστικά σώματα, αν και δεν γνωρίζουμε πόσο στραβώνουν τους απέναντι οδηγούς.

Suzuki SX4

Φαίνεται λες κι η Rezvani αποφάσισε να εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα μικρότερο μοντέλο. Ωστόσο, το υπόλοιπο αμάξωμα δεν έχει σημαντικές τροποποιήσεις και καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για το Suzuki SX4 πρώτης γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rezvani Hercules 6x6: Θηριώδες pick-up με έξι τροχούς

Ψηλωμένο και φορώντας λάστιχα παντός εδάφους Goodyear Wrangler 235/75R15, αυτός ο μικρός Ιάπωνας υπόσχεται πολλά εκτός δρόμου. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να γίνει δικός σας και καθώς πωλείται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, φοράει κινητήρα 2,0 lt κι όχι 1,6 όπως εδώ. 

Suzuki SX4

Η κίνηση γίνεται κι από τους τέσσερις τροχούς, ενώ το εσωτερικό παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο. Υπήρξαν χρήματα για aftermarket infotainment, αλλά θυμίζουμε ότι οι αερόσακοι δεν έχουν αντικατασταθεί μετά το ατύχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Audi RS7 της Mansory θα ταίριαζε στον Batman

Αν μας διαβάζετε από τις ΗΠΑ κι όντως ψήνεστε για το «τσαμπουκαλίδικο» Suzuki SX4, η καταχώριση στο Facebook Marketplace αναφέρει ότι πωλείται στην πόλη Pocatello στο Idaho προς $6.500 (€.6.000).

Suzuki SX4

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Suzuki αποσύρθηκε από την αγορά των ΗΠΑ το 2012, γεγονός που ίσως εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη μεταμόρφωση, αφού ενδέχεται να υπήρχε δυσκολία ανεύρεσης ανταλλακτικών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube