Το ταχύτερο καρότσι κήπου πιάνει τα 84,627 km/h [video]

Το ταχύτερο καρότσι κήπου πιάνει τα 84,627 km/h [video]

Αργείτε με τις δουλειές του κήπου; Ίσως αυτό το καρότσι κήπου να είναι η λύση που ψάχνετε.

καρότσι κήπου

Μερικά πράγματα είναι διασκεδαστικά χωρίς να έχουν κάποια πρακτική εφαρμογή. Τα κάνεις απλώς επειδή μπορείς. Κάπως έτσι σκέφτηκε κι ο Dylan Phillips που μόλις μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες με το πιο γρήγορο καρότσι κήπου στον κόσμο.

Δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την κηπουρική, ώστε να χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά δηλώνει παθιασμένος μηχανικός και ζει στο Pembrokeshire στην Ουαλία. Κάνει ανακατασκευές αυτοκινήτων, επισκευάζει τρακτέρ και ρυμουλκούμενα κι όταν σε μια παμπ έμαθε ότι υπάρχει ρεκόρ ταχύτητας για καρότσι κήπου, αποφάσισε να το σπάσει.

Κλαδέματα, κόψιμο δέντρων, καλλωπισμός κήπων, όλα γίνονται ταχύτερα αν έχεις το κατάλληλο καρότσι κήπου

καρότσι κήπου

Άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό που είναι τώρα το ταχύτερο καρότσι κήπου στον πλανήτη πριν από μερικά χρόνια, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα που είχε ήδη και του περίσσευαν. Μάλλον κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα αντίστοιχα παράτολμα εγχειρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ Γκίνες για τον David Coulthard σε συνεργασία με τον επαγγελματία αθλητή του γκολφ Jake Shepherd

«Στην αρχή, ξεκίνησα βάζοντας κινητήρα από σκούτερ μπροστά και μια βάση στο πίσω μέρος», λέει ο ίδιος. Άρχισε να δοκιμάζει το δημιούργημά του κι ανακάλυψε ότι έπιανε ταχύτητα 59,5 km/h. Ήξερε όμως ότι απείχε κάμποσο από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ.

καρότσι κήπου

Εύστοχα ονομαζόταν Barrow of Speed και σε μια εκδήλωση το 2020 στο Elvington Airfield στο Βόρειο Γιορκσάιρ πιστοποιήθηκε με μέση ταχύτητα 72 km/h. Κατασκευάστηκε από τον Kevin Nicks, ο οποίος έχει μπει και δεύτερη φορά στα ρεκόρ Γκίνες, αφού κατασκεύασε επίσης το πιο γρήγορο υπόστεγο στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Rimac Nevera μπαίνει στα ρεκόρ Γκίνες με... την όπισθεν [video]

Έτσι, ο Phillips ξαναστρώθηκε στη δουλειά. Αξίζει να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση αντιμετώπιζε με σεβασμό την όλη κατασκευή κι έπαιρνε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. «Είναι τόσο γρήγορη που φοράω πάντα πλήρη δερμάτινη στολή όταν την οδηγώ, με προστατευτικό πλάτης, κράνος, γάντια και μπότες».

καρότσι κήπου

Στο ίδιο αεροδρόμιο που σημειώθηκε το ρεκόρ το 2020 από το Barrow of Speed, εκεί το καρότσι κήπου που έφτιαξε ο ήρωας της ιστορίας μας πιστοποιήθηκε ως το ταχύτερο στον κόσμο με μέση ταχύτητα 84,627 km/h. Ο δημιουργός του διατείνεται ότι υπάρχει περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερα νούμερα, αφού σε δικές του δοκιμές έχει καταγράψει έως και 91,44 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πραγματοποίησε ρεκόρ Γκίνες τραβώντας 12 καινούργια Nissan Note [video]

Δεν θα του πάρετε λέξη για το τι κινητήρα χρησιμοποιεί πλέον, αλλά είναι λαλίστατος όταν πρέπει να περιγράψει πόσο διασκεδαστικό είναι στην οδήγηση. Ίσως έχει να κάνει με την αμεσότητα που χαρίζει η απουσία ανάρτησης. Και το φρενάρισμα είναι επίσης μια πρόκληση, καθώς υπάρχει μόνο ένα ταμπούρο στον μπροστινό τροχό.

καρότσι κήπου

Όσον αφορά την εμπειρία των ρεκόρ Γκίνες, ο Βρετανός δηλώνει ότι «αισθάνεται να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου». Έτσι, βρίσκει κίνητρο να συνεχίσει τις δοκιμές κι υπόσχεται ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα από το αριστούργημά του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube