Mazda MX-5 μασκαρεύεται με φώτα από Supra και BMW Z4

Mazda MX-5 μασκαρεύεται με φώτα από Supra και BMW Z4

Αγόρασες Mazda MX-5 αλλά έχεις καψούρα την Toyota Supra; Βάλε τα φώτα της και καθάρισες!

Λατρεμένο Mazda MX-5, τι άλλη πατέντα θα υποστείς στα 35 χρόνια καριέρας σου; Το πιο καλοπουλημένο ρόουντστερ όλων των εποχών αγαπήθηκε για τον ευχάριστο χαρακτήρα του και τις εύκολες πλαγιολισθήσεις, αλλά κάποιοι κάτοχοι δεν περιορίστηκαν σε μηχανολογικές αναβαθμίσεις που θα βελτίωναν τις επιδόσεις.

Όπως αυτός εδώ ο ιδιοκτήτης από την Πολωνία. Είχε έρωτα με την κλασική Toyota Supra, προφανώς μεγάλωσε με τις ταινίες Fast & Furious. Έτσι, όταν το Mazda MX-5 περιήλθε στην κατοχή του, αποφάσισε να του «αλλάξει τα φώτα», στην κυριολεξία.

Από μπροστά σαν Supra, από πίσω σαν Z4, από το πλάι — επιτέλους — αναγνωρίζεις το Miata!

Mazda MX-5

Είναι μοντέλο του 1994 και δεν γνωρίζουμε αν οι προβολείς της Supra είναι γνήσια ανταλλακτικά ή ιμιτασιόν. Μικρή σημασία έχει άλλωστε. Φαίνονται τεράστια και παράταιρα στο μικροκαμωμένο αμάξωμα του Mazda MX-5 που το κοσμούσαν οι αναδιπλώμενοι προβολείς, τόσο χαρακτηριστική μόδα για τη συγκεκριμένη δεκαετία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bullet: ένα εργοστασιακό κομπρεσοράτο V8 Mazda MX-5 [video]

Αλλά ομολογουμένως έχει γίνει καλή δουλειά στο πάντρεμά τους με το καπό και τον custom προφυλακτήρα. Πίσω, τα πράγματα είναι πιο αρμονικά, με φωτιστικά σώματα από BMW Z4. Έτσι κι αλλιώς, το μοτίβο τους δεν ξεφεύγει από το μακρόστενο σχήμα των οβάλ πίσω φώτων του κλασικού Miata.

Mazda MX-5

Στην καμπίνα, βγάζει μάτι το πελώριο κοντράδικο στροφόμετρο με το θηριώδες shift light. Αμφότερα παντελώς άχρηστα στο ισχνό ατμοσφαιρικό μοτέρ των 1,6 lt. Θα είχαν πολύ περισσότερο νόημα στο hot rod Miata με τον 6λιτρο V8 των 450 ίππων και των 500+ Nm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda Miata μετατρέπεται στο απόλυτο... μπάγκι

Αλλά και τα καθίσματα ξεγελούν. Ενώ είναι τα εργοστασιακά με το ενσωματωμένο προσκέφαλο, έχει ραφτεί ο λογότυπος της Sparco οπότε όπως πλησιάζεις το αυτοκίνητο, νομίζεις ότι έχουν τοποθετηθεί μπάκετ της ιταλικής φίρμας. Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τα χειροποίητα roll bar, που χωρίς πίσω κόντρα, μάλλον θα λυγίσουν πανεύκολα σε περίπτωση ανατροπής και θα κάνουν περισσότερη ζημιά παρά καλό.

Mazda MX-5

Το Mazda MX-5 με τη διχασμένη πρσωπικότητα κοστίζει 14.999 πολωνικά złoty, υπολογίστε ότι αντιστοιχούν σε €3.500. Έχοντας διανύσει 189.000 km, η ευκαιρία είναι μπροστά σας

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube