Η Porsche Cayenne μετατρέπεται σε ντριφτάδικο αγωνιστικό [video]

Η Porsche Cayenne μετατρέπεται σε ντριφτάδικο αγωνιστικό [video]

Ποιος θα το περίμενε ότι με τις κατάλληλες επεμβάσεις, μια Porsche Cayenne μπορεί να κινηθεί με τέτοιες γωνίες.

Porsche Cayenne

Σε μια εποχή που τα υπέρ-​​SUV έχουν ξεφύγει σε ιπποδυνάμεις κι επιδόσεις, τίποτα δεν μας εκπλήσσει περισσότερο από μια Porsche Cayenne του 2004 με φανταχτερά αυτοκόλλητα.

Διαμορφώθηκε με πληθώρα βελτιώσεων για να μπαίνει με το πλάι σαν τα καλύτερα ντριφτάδικα, αλλά διατηρεί χώρο για τέσσερις επιβάτες. Υπάρχει ακόμη κι ένα κτηνώδες ηχοσύστημα, αρκετά δυνατό ώστε να πνίγει τα βροντερά ηχητικά του αμερικανικού V8 και τα ελαστικά που τσιρίζουν. Γιατί όμως να επιλέξεις μια Porsche Cayenne για τέτοια χρήση; Γιατί μπορείς, είναι η απάντηση.

Αν το χέρι μπει πολύ βαθιά στην τσέπη, ακόμα και μια Cayenne μπορεί να το ρίξει στις «ζεμπεκιές»

Porsche Cayenne

Κατασκευασμένη από την TSH Auto στο Τορόντο του Καναδά, το 8κύλινδρο μοτέρ της Porsche έχει αντικατασταθεί από 6λιτρο LS2 Chevy V8, που φοράει και κομπρέσορα. Η τετρακίνηση έχει καταργηθεί, οπότε ο κινητήρας των 530 ίππων στέλνει όλη του τη φούρια στους πίσω τροχούς. Η ροπή φτάνει σε αυτούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων από BMW E92 335i.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον και μαύρη Porsche Cayenne [video]

Αξίζει να επαινέσουμε το εργοστασιακό πίσω διαφορικό, το οποίο συνεχίζει να αποδίδει παρά τα ζόρια που καλείται να διαχειριστεί. Προφανώς η απόσταση από το έδαφος έχει ελαχιστοποιηθεί, τούτη δω η Porsche Cayenne έχει πλέον τελείως διαφορετικές βλέψεις από τις υπόλοιπες που βγήκαν από την ίδια γραμμή παραγωγής.

Επεμβάσεις στην κρεμαγιέρα και στα μπροστινά γόνατα επιτρέπουν τρελές γωνίες, ενώ οι μπροστινοί τροχοί έχουν εμφανέστατο αρνητικό κάμπερ. Λογικό, στο ντριφτ θες η μούρη να είναι πάντα βιδωμένη στο οδόστρωμα και να χορεύεις το πίσω μέρος. Κι όπως θα δεις και στο βίντεο, η συγκεκριμένη Cayenne είναι πολύ καλή στα χορευτικά.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ντριφτάδικη Toyota GR86 με 1.000 PS ξεχειλίζει κάρμπον [video]

Τα μπροστινά φρένα είναι εργοστασιακά, αλλά πίσω έχουν αντικατασταθεί από δαγκάνες της Wilwood. Κάποιες φορές, η αποσταθεροποίηση γίνεται με τσίμπημα στο χειρόφρενο. Όλες οι ζάντες είναι πλέον 22 ιντσών. Η καμπίνα συνδυάζει το εργοστασιακό πολυτελές εσωτερικό με ένα roll-cage που δεν τρυπάει τα πλαστικά. Τα μπροστινά καθίσματα έχουν αντικατασταθεί με άλλα της Bentley, ενώ τα πίσω είναι κι αυτά μπάκετ. Όλα φέρουν ζώνες πέντε σημείων. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube