Koenigsegg Jesko, «βάζει φωτιά» με τέσσερα νέα ρεκόρ [video]

Koenigsegg Jesko, «βάζει φωτιά» με τέσσερα νέα ρεκόρ [video]

Το Koenigsegg Jesko συγκεντρώνει ξανά θετική δημοσιότητα, διαλύοντας τέσσερα προηγούμενα ρεκόρ.

Koenigsegg Jesko

Η ανάφλεξη του Koenigsegg Jesko στην Αττική Οδό πριν από δύο εβδομάδες έκανε τον γύρο του πλανήτη κι έπληξε το κύρος του Σουηδού κατασκευαστή. Με τις εικόνες και τα βίντεο να γίνονται viral σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εταιρεία συμβούλευσε τους υπόλοιπους 29 ιδιοκτήτες Koenigsegg Jesko να μην τα οδηγούν μέχρι να διερευνηθεί το συμβάν. Και πράγματι, ο ένοχος βρέθηκε, επρόκειτο για μια διαρροή υδραυλικών υγρών.

Η φωτιά σβήνει με φωτιά κι η αρνητική δημοσιότητα με κάμποσα νέα ρεκόρ

Koenigsegg Jesko

Τώρα, το θηριώδες hypercar συγκεντρώνει και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα ρεκόρ στο 0-400-0 km/h, στο 0-400 km/h, στο 0-250 mph και στο 0-250-0 mph.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το κλειδί του Koenigsegg Jesko είναι από άλλο πλανήτη

Οι δοκιμές έγιναν σε αεροδρόμιο στη Σουηδία στις 27 Ιουνίου, όπου ένα Jesko Absolut εκκίνησε από στάση, έφτασε τα 400 km/h κι ακινητοποιήθηκε πλήρως στα απίστευτα 27,83. Αυτό είναι σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο γρηγορότερα από το προηγούμενο ρεκόρ των 28,81, το οποίο είχε πραγματοποιήσει ένα Koenigsegg Regera το 2023. Τότε είχε έρθει ως απάντηση στα 29,94”, που είχε κάνει το Rimac Nevera.

Koenigsegg Jesko

Πίσω από το τιμόνι του Koenigsegg Jesko βρισκόταν ο Markus Lundh, οδηγός εξέλιξης των Σουηδών. Το αυτοκίνητο δεν είχε τροποποιήσεις από τα υπόλοιπα μοντέλα παραγωγής, εκτός από ένα roll-cage και κάθισμα οδηγού από το One:1, απλώς επειδή βολεύει καλύτερα τον οδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW M3 Touring, ίδιο χρόνο στο 'Ring με το Koenigsegg CCR

Τρία ακόμα ρεκόρ καταρρίφθηκαν εκείνη την ημέρα. Χρειάστηκε 18,82” για το 0-400 km/h, 19,20” για το 0-250 mph (0-402 km/h) και 28,27” για το 0-250-0 mph (0-402-0 km/h).

Koenigsegg Jesko

Είχαν μάλιστα πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμές και στις 26 Ιουνίου, αλλά «οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από τις βέλτιστες». Ως αποτέλεσμα, περίμεναν μέχρι τις 05:00 το πρωί της 27ης Ιουνίου για να σπάσουν τα ρεκόρ.

To θηρίο με τον διτούρμπινο V8 των 5,0 lt αποδίδει 1.622 ίππους, καταναλώνοντας καύσιμο Ε85. Στην προδιαγραφή Absolut, στοχεύει σε όσο το δυνατόν ταχύτερες επιδόσεις στην ευθεία, έχοντας λιγότερα αεροδυναμικά βοηθήματα για να ελαχιστοποιήσει την αντίσταση του αέρα.

Ο Christian von Koenigsegg δήλωσε: «Τα ρεκόρ επικύρωσαν την ακρίβεια των προσομοιώσεών μας. Το Jesko Absolut αποτελεί κι επισήμως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube