Ferrari, απεταξάμην τα τούρμπο, ζήτω ο ατμοσφαιρικός V12

Ferrari, απεταξάμην τα τούρμπο, ζήτω ο ατμοσφαιρικός V12

Η Ferrari έχει επενδύσει πολλά για να κάνει τον ατμοσφαιρικό V12 της να συμμορφώνεται με τους κανόνες εκπομπών ρύπων. Για να τον απολαμβάνουμε για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα.

Ferrari

Η Ferrari υπερηφανεύεται ότι προσφέρει πλέον τον μοναδικό ατμοσφαιρικό V12 στην πιάτσα. Επένδυσε πολλά χρήματα και κόπο ώστε να συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς εκπομπών ρύπων χωρίς την ανάγκη τούρμπο, ώστε να συνεχίσει να μας τον διαθέτει απροβλημάτιστα και στο μέλλον.

Η Ferrari 12Cilindri παρουσιάστηκε πρόσφατα ως η νέα GT ναυαρχίδα της Μαρανέλο, χρησιμοποιώντας μια εξελιγμένη έκδοση του V12 των 6,5 lt που χρησιμοποιούσε η προκάτοχός της 812 Superfast.

«Μακριά από τον V12 μας οι μπαταρίες κι οι τουρμπίνες», λέει η Ferrari μετά βδελυγμίας

Ferrari

Οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας υποστηρίζουν ότι η συμμόρφωση του κινητήρα με την επερχόμενη νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων Euro 6e ήταν ένα σημαντικό – και δαπανηρό – μέρος της διαδικασίας εξέλιξης του νέου μοντέλου. Κι ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να επιβληθεί υπερτροφοδότηση για τη μείωση των εκπομπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 12Cilindri, εκεί που η παράδοση συναντά την πρωτοπορία

«Η δουλειά που έχει γίνει σε αυτόν το μοτέρ για να παραμείνει αποδοτικό και συμβατό με τους κανονισμούς ρύπων είναι εκπληκτική. Και προφανώς δύσκολη και δαπανηρή, για αυτό δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που συνεχίζουν να επενδύουν στον V12», δήλωσε ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής Enrico Galliera. 

Ferrari

Κι όταν ρωτήθηκε εάν ένας υπερτροφοδοτούμενος V12 θα ήταν καλύτερος από το να μην υπάρχει καθόλου V12 στην γκάμα, ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων Gianmaria Fulgenzi δεν μάσησε τα λόγια του: «Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός: Δεν υπάρχει καν η πιθανότητα υπερτροφοδότησης του V12 στο μυαλό μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ferrari αποτίει φόρο τιμής στον σπιτικό V12

«Χρησιμοποιούμε τούρμπο όταν θέλουμε να μειώσουμε τον κυβισμό του κινητήρα χωρίς να χάσουμε σε δύναμη. Ο V12 θα παραμείνει ατμοσφαιρικός για πολλούς λόγους». 

Ferrari

«Η ατμοσφαιρική αναπνοή δημιουργεί συναίσθημα, ήχο και κορυφαία απόκριση από τις χαμηλές έως τις μέγιστες rpm. Αυτό είναι το προϊόν που θέλαμε να προσφέρουμε στο πελατολόγιό μας».

Η Ferrari είναι πλέον η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία με αμιγώς ατμοσφαιρικό V12 παραγωγής. Ούτε τούρμπο, ούτε υβριδική υποβοήθηση. Ατμοσφαιρικό V12 φοράει και το νέο υπεραυτοκίνητο του Gordon Murray, αλλά περιορίζεται σε μόλις 100 μονάδες. 

Ferrari

Ο αντίστοιχος κινητήρας της Aston Martin φοράει ενός ζεύγους τουρμπίνες, ενώ ο κινητήρας της Lamborghini Revuelto παντρεύεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Revuelto μετανιώνει που προκάλεσε την SF90 [video]

Η Ferrari δεν έχει αποκαλύψει ακόμη στοιχεία για μελλοντικά V12 μοντέλα της πέρα ​​από την 12Cilindri, αλλά είναι πιθανό ο αναβαθμισμένος κινητήρας να τοποθετηθεί και στη Purosangue εν ευθέτω χρόνω. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube