Ποια hypercar; Chevrolet Corvette ZR1 με τελική 376 km/h [video]

Ποια hypercar; Chevrolet Corvette ZR1 με τελική 376 km/h [video]

Η Chevrolet Corvette ZR1 αποτελεί το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής με τιμή έως το ένα εκατομμύριο.

Chevrolet Corvette ZR1

Η καινούργια Chevrolet Corvette ZR1 έχει περισσότερη ισχύ από την Bugatti Veyron, τη Lamborghini Revuelto, τη Mercedes-AMG One και την Pagani Huayra. Και τώρα την πιστοποιεί στην πράξη, έχοντας μάλιστα τον πρόεδρο της GM πίσω από το τιμόνι.

Ο Mark Reuss δεν έχασε την ευκαιρία να κάτσει στο βολάν της ολοκαίνουργιας Corvette ZR1 των 1.078 ίππων και να την εκτοξεύσει στα 233,50 mph, ήτοι στα 375,78 km/h. Το κεντρομήχανο σούπερκαρ αποτελεί πλέον με τη βούλα το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής που έχει φτιάξει ποτέ η GM. Και το ταχύτερο όχημα — σε τελική ταχύτητα τουλάχιστον — που μπορείς να αγοράσεις με σχετικά ανθρώπινα χρήματα. Όπως περήφανα διατείνεται η αμερικανική εταιρεία, είναι «το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με τιμή κάτω από ένα εκατομμύριο δολάρια».

Με αναμενόμενη τιμή πέριξ των $150.000 στις ΗΠΑ, μπορούμε να πούμε ότι η Chevrolet Corvette ZR1 είναι ευκαιριάρα για τις επιδόσεις που προσφέρει

Chevrolet Corvette ZR1

Προσοχή: Δεν αναφερόμαστε σε κάποια τρελή δημιουργία της Hennessey Performance, αλλά σε ένα απολύτως εργοστασιακό μοντέλο. Που μπορείς να αγοράσεις από την τοπική αντιπροσωπεία και το οποίο συνοδεύεται από την επίσημη εγγύηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Misha ξετρελάθηκε με την Corvette Z06 στο Ring [video]

Το τελίκιασμα του Reuss δεν ήταν ένα και μοναδικό, αλλά το θαραλλέο στέλεχος πραγματοποίησε μια σειρά από περάσματα στην πίστα στο Papenburg της Γερμανίας. Υπήρχαν δύο μοντέλα δοκιμών και πολυμελής ομάδα τεχνικών, με τις ZR1 να ξεπερνούν τα 370 km/h σε κάθε απόπειρα.

Όλα ήταν απολύτως εργοστασιακά, ακόμη κι η «λειτουργία τελικής ταχύτητας», η οποία βελτιστοποιεί το πλαίσιο για μέγιστη ταχύτητα. Είναι ένα χαρακτηριστικό που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε ιδιοκτήτης Corvette ZR1. Προφανώς εφόσον βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κι όμως, κάποιος βγήκε ζωντανός από αυτή την Corvette Z06

Με 1.078 ίππους και 1.121 Nm, η Chevrolet ανακοινώνει 9,7” με ταχύτητα εξόδου τα 240 km/h στο 1/4 του μιλίου. Οπότε σε μια κόντρα από στάση, θα δει φθηνότερα μοντέλα να την αφήνουν πίσω, όπως το Tesla Model S Plaid. Αν όμως υπάρξει κυνηγητό σε κομμάτι της Autobahn χωρίς όριο ταχύτητας, θα χρειαστεί κάτι πάρα πολύ ακριβό κι εξωτικό για να τη φέρει σε δύσκολη θέση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube