Αντιπροσωπεία της BYD στην Κίνα κάηκε ολοσχερώς [video]

Αντιπροσωπεία της BYD στην Κίνα κάηκε ολοσχερώς [video]

Ένα ηλεκτρικό BYD λαμπάδιασε μες στην αντιπροσωπεία κι η φωτιά μεταδόθηκε παντού.

BYD

Τα στατιστικά στοιχεία συμφωνούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα πιο ασφαλή αναφορικά με την πιθανότητα να πάρουν φωτιά από μόνα τους. Αλλά όταν ένα ηλεκτρικό BYD λαμπάδιασε στην Κίνα, έκαψε όλη την αντιπροσωπεία μέχρι τα θεμέλια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Fuzhou, πόλης στη νοτιοανατολική Κίνα, η φωτιά ξεκίνησε από ηλεκτρικό όχημα που ήταν σταθμευμένο μέσα στην αντιπροσωπεία της BYD. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μια τεράστια φωτιά να κατακλύζει τον εκθεσιακό χώρο.

Παρανάλωμα έγινε αντιπροσωπεία της BYD σε κινεζική πόλη κι ευθύνεται ένα EV

 

 

Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αν και 29 πυροσβέστες με επτά πυροσβεστικά οχήματα έδωσαν μάχη με τη φωτιά για σχεδόν μία ώρα.

Αν κρίνουμε από φωτογραφίες που δείχνουν το απανθρακωμένο κουφάρι του κτιρίου, ο αγώνας ήταν ανεπιτυχής. Ολόκληρη η αντιπροσωπεία κάηκε ολοσχερώς, μαζί με τα οχήματα μέσα.

 

 

Αλλά έχουμε πραγματικό λόγο να φοβόμαστε τα ηλεκτρικά οχήματα για φωτιά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο; Το αντίθετο! Αποκαλυπτική είναι αμερικάνικη έρευνα του 2022 που διεξήχθη από τον οργανισμό NTSB (National Transportation Safety Board) σε συνεργασία με τη NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) κι αφορά οχήματα που κινούνται στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νοσοκομείο απαγορεύει τη στάθμευση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ανά 100.000 πωλήσεων, η στατιστική αποκαλύπτει ότι πρωταθλητές σε φωτιές είναι τα υβριδικά με 3.474,5 περιπτώσεις, πίσω τους τα μοντέλα βενζίνης με 1.529,9 και τελευταία -δηλαδή ασφαλέστερα- τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μόλις 25,1! Χαοτική διαφορά.

BYD

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι EV πυρκαγιές είναι για την ώρα οι πιο δύσκολες αποστολές για τους πυροσβέστες, αφού χρειάζονται ειδικές τεχνικές για να τις σβήσουν και δεν έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως. Για να τους βοηθήσει, η Tesla δώρισε ένα Model 3 που καταστράφηκε από πυρκαγιά σε οργανισμό που ειδικεύεται στην πυρασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό Lucid Air καίγεται ολοσχερώς στην Πολωνία όταν χτύπησε στύλο

Τα τελευταία χρόνια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναζητούν νέες μεθόδους για την κατάσβεση πυρκαγιών, με τη βύθιση του αυτοκινήτου σε κάδο νερού να είναι η πιο συνηθισμένη.

Μέθοδος που φαίνεται ήδη ξεπερασμένη και δύσχρηστη μπροστά στην επαναχρησιμοποιούμενη ειδικά αναπτυγμένη κουβέρτα πυροπροστασίας της VLITEX.

Ενδείκνυται δε και για την κατάπνιξη της φωτιάς σε ένα θερμικό ή υβριδικό σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν χρειάζεται νερό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube