Τίτλοι τέλους για Maserati Quattroporte και Levante με τον V8

Τίτλοι τέλους για Maserati Quattroporte και Levante με τον V8

H Maserati Quattroporte Gran Finale αποτελεί το τελευταίο μοντέλο που φοράει τον V8 της Ferrari.

Maserati Quattroporte

Ένας αγοραστής στις ΗΠΑ απέκτησε τη Maserati Quattroporte Gran Finale και μια MC20 Iris, αμφότερες one-off δημιουργίες. Το ιταλικό σεντάν αποτελεί το τελευταίο μοντέλο της Τρίαινας που φορά τον τιμημένο V8.

Και τα δύο μοντέλα έλαβαν τις περιποιήσεις του προγράμματος εξατομίκευσης Fuoriserie, με μοναδικές πινελιές μέσα κι έξω. Παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους στις 31 Ιουλίου στη λίμνη Maggiore, που βρίσκεται στη νότια πλευρά των Άλπεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει επόμενη γενιά της Maserati Quattroporte, αλλά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική κι αναμένεται το 2028.

Από εδώ και πέρα, η Quattroporte κι η Levante θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Maserati Quattroporte

Μαζί με την ιταλική μπερλίνα παύει μια ένδοξη εποχή για τη θρυλική εταιρεία, ενώ στο χρονοντούλαπο περνάει κι η Levante. Ο αντικαταστάτης της θα είναι επίσης αποκλειστικά EV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Maserati GranCabrio Folgore, ηλεκτρικό κάμπριο με καταιγιστικές επιδόσεις

Η Maserati βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κατώφλι της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, αφού μοντέλα της προσφέρονται ταυτόχρονα με επιλογή και των δύο κόσμων. Η GranTurismo κι η GranCabrio μπορούν να παραγγελθούν τόσο με θερμικά, όσο και με EV μοτέρ. Η Grecale προσφέρεται με τρεις επιλογές: Βενζίνης, ήπια υβριδικής υποβοήθησης κι ηλεκτρικής.

Maserati Quattroporte

Τόσο η Quattroporte, όσο κι η Levante αλλά κι η Ghibli, της οποίας η παραγωγή έπαυσε νωρίτερα φέτος, βασίζονταν στην πλατφόρμα M156. Η οποία εξελίχθηκε όταν η Τρίαινα βρισκόταν ακόμα υπό την κηδεμονία της FIAT.

Η Maserati Quattroporte Gran Finale είναι το τελευταίο παράδειγμα της ηγεμονικής μπερλίνας με τον V8 κι έχει φινιριστεί σε χρώμα Blue Nobile. Ο 999999 αριθμός αναγνώρισης του οχήματος και το κάλυμμα του κινητήρα με τις υπογραφές του προσωπικού, δίνουν στον ιδιοκτήτη επιπλέον πόντους καυχησιολογίας. Κι υποδηλώνουν ότι η Gran Finale θα αποτελέσει μάλλον μία ακόμα garage queen.

Maserati Quattroporte

Στο εσωτερικό, οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τις πινελιές στο τιμόνι και τις χειρολαβές, τα καφέ πάνελ των θυρών, το μαύρο δέρμα στις  μπροστρινές κολόνες, τις μαύρες ραφές και τη δερμάτινη επένδυση. Επιπλέον, το έμβλημα της Grand Finale δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα και τα μαρσπιέ, υποδηλώνοντας τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης έκδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Maserati MC20 απογοητεύει στο Nürburgring [video]

Δεν είναι μόνο η τελευταία θερμική Quattroporte, αλλά κι η τελευταία Maserati με τον twin-turbo V8 των 3,8 lt που προέρχεται από τη Ferrari. Αποδίδει 580 ίππους και 730 Nm. 

Maserati Quattroporte

Η ηλεκτρική διάδοχος αναμένεται να είναι «εξαιρετική από κάθε άποψη», κατά δήλωση του Davide Danesin, επικεφαλής μηχανικού των Quattroporte και Granturismo. Ο οποίος συμπλήρωσε ότι η νέα ναυαρχίδα της Τρίαινας θα πρέπει «να είναι ικανή να διανύσει περισσότερα από 600 km με μία φόρτιση».

Η Maserati παραμένει δεσμευμένη να γίνει πλήρως ηλεκτρική το 2028, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει όσον αφορά την εξέλιξη των μοντέλων επόμενης γενιάς.

Maserati Quattroporte

Η απόσυρση των Quattroporte και Levante έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Carlos Tavares, CEO της μητρικής Stellantis, απείλησε ότι η Maserati θα μπορούσε να πουληθεί εάν δεν βελτιωθεί η κακή οικονομική της κατάσταση. Είχε προσαρμοσμένη λειτουργική ζημία €82 εκατομμυρίων στο πρώτο 6μηνο της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Και στο βάθος Ferrari για τη Maserati;

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε μάρκες που δεν βγάζουν χρήματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους. Με τον Όμιλο να σπεύδει να γλυκάνει τις εντυπώσεις, προβαίνοντας σε μια ανακοίνωση ότι συνεχίζει να ισχύει η 10ετής στήριξη και στις 14 μάρκες του χαρτοφυλακίου του. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube