Ο Elon Musk σε ρόλο συμβούλου των ΗΠΑ, αν εκλεγεί ο Trump

Ο Elon Musk σε ρόλο συμβούλου των ΗΠΑ, αν εκλεγεί ο Trump

Ο Elon Musk κι ο Donald Trump έχουν διερευνήσει τρόπους ώστε το αφεντικό της Tesla να έχει «επίσημη συμβολή και επιρροή» σε οικονομικές και λοιπές αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Elon Musk

Ο Elon Musk θα μπορούσε να συμβουλεύει την αμερικανική κυβέρνηση σε ποικίλα θέματα, εάν ο Donald Trump επανεκλεγεί στις ερχόμενες εκλογές, αναφέρει η Wall Street Journal.

Οι δύο άντρες συζήτησαν τρόπους ώστε ο CEO της Tesla να έχει «επίσημη συμβολή και επιρροή» στις οικονομικές πολιτικές που θα ακολουθούν οι ΗΠΑ. Αλλά και σε άλλους τομείς, που ο Elon Musk φαίνεται να γνωρίζει καλά. Ο τελευταίος ανήκει εμμέσως στους υποστηρικτές του Trump, αφού έχει δηλώσει ότι θα βοηθήσει να φύγει ο Biden από τον Λευκό Οίκο.

Συμμαχία Elon Musk και Donald Trump, εκρηκτικός συνδυασμός

Elon Musk

Είναι μια ανησυχητική προοπτική για όποιον πιστεύει ότι ο Elon Musk έχει ήδη πάρα πολύ μεγάλη επιρροή στον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης. Ή καταπραϋντική, για όποιον τον θεωρεί ένα από τα λαμπρότερα μυαλά και θέλει να έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στα τεκταινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Kimbal Musk, αδελφός του Elon Musk;

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι δυο τους έχουν ήδη συζητήσει πιθανούς τρόπους ώστε ο δισεκατομμυριούχος πρωτοπόρος των EV να ασκήσει «επίσημη συμβολή και επιρροή» στις πολιτικές που σχετίζονται τόσο με την οικονομία των ΗΠΑ, όσο και με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Elon Musk

Οποιοσδήποτε διορισμός ή αξιοποίηση του Νοτιοαφρικανού εξαρτάται από την επανεκλογή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αν κι ο Musk δεν έχει υποστηρίξει ρητά τον Trump, έχει πει ότι θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να βοηθήσει να νικήσει τον νυν Πρόεδρο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θέλουν επανεκλογή Trump;

Στο παρελθόν ευθυγραμμίστηκε με τους Δημοκρατικούς, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πλησιάσει περισσότερο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, προς απογοήτευση πολλών αγοραστών της Tesla.

Elon Musk

Ο διευθύνων σύμβουλος των Space X και X υποστήριξε τον Barack Obama το 2008, τη Hilary Clinton το 2012 και τον Joe Biden το 2020, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν ένθερμος επικριτής των πολιτικών του Biden σε θέματα όπως η μετανάστευση κι οι δασμοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς ο Barack Obama έσωσε την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Elon Musk δεν είχε ακόμη αποκτήσει το Twitter — που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε X — το 2021 όταν ο Trump αποκλείστηκε από την πλατφόρμα και δημιούργησε την Truth Social. Επέστρεψε στο X το φθινόπωρο του 2023.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube