Φιλανθρωπική δημοπρασία κληρώνει Hennessey Venom F5

Φιλανθρωπική δημοπρασία κληρώνει Hennessey Venom F5

Ακόμα κι αν δεν έχετε το αστρονομικό ποσό που απαιτείται για να αγοράσετε ένα Hennessey Venom F5, μπορείτε να το οδηγήσετε μέσω μιας φιλανθρωπικής δημοπρασίας.

Venom F5

Το Hennessey Venom F5 κοστίζει πάνω από €2 εκατομμύρια κι ελάχιστοι μπορούν να το αποκτήσουν. Ακόμα όμως και με πολύ λιγότερα χρήματα, τώρα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε πίσω από το τιμόνι του και να κάνετε και μια καλή πράξη.

Ο Αμερικανός κατασκευαστής στηρίζει την Wounded Warrior Project, μία μη φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2003 κι ενισχύει τους βετεράνους του αμερικανικού στρατού. Τώρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, κληρώνει μια βόλτα με Hennessey Venom F5 κι ένα γεύμα με τον CEO της, τον John Hennessy.

Η καλή πράξη της ημέρας περιλαμβάνει να 300αρίσεις με ένα Hennessey Venom F5 των 1.842 ίππων

Venom F5

Εκτός από το γεύμα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα κάτσει στο δεξί κάθισμα του F5, ενώ ο νικητής της δημοπρασίας θα βρίσκεται στο αριστερό. Όταν ο V8 των 6,6 lt με τις δύο τουρμπίνες πάρει εμπρός κι απελευθερώσει τα 1.617 Nm του, η αγαθοεργία θα έχει αρχίσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Hennessey υπόσχεται 1.700 PS για το Dodge Challenger Demon

Το θηρίο δεν θα σταματήσει να επιταχύνει πριν τα 484 km/h, αλλά ο John θα σας ζητήσει να σηκώσετε το πόδι από το γκάζι αρκετά νωρίτερα. Χοντρικά στα 300 ή λίγο πριν. Ελπίζουμε πάντως, η βόλτα να μην περιορίζεται σε μια επιτάχυνση, γιατί το F5 πιάνει τα 300 km/h από στάση σε λιγότερο από 10”. 

Οπότε αν όλα γίνουν απνευστί, η οδήγηση θα διαρκέσει πολύ λίγο. Αν τον αγνοήσετε και κρατήσετε το πόδι στο πάτωμα για άλλα 10”, τότε θα δείτε το κοντέρ να σημαδεύει τα 400. Αλλά μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, γιατί μπορεί να μείνετε νηστικός.

Venom F5

Ο κατασκευαστής υπεραυτοκίνητων με έδρα το Τέξας στηρίζει βετεράνους των στρατιωτικών σχολών της χώρας εδώ και χρόνια μέσω του προγράμματος Tuner School. Είναι ένα μοναδικό μάθημα κατάρτισης κι εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για να τους εισαγάγει επαγγελματικά στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία των αγώνων αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Hennessey αποχαιρετά το Ram TRX με 1.000+ ίππους

Λειτουργεί από το 2008 κι όλα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει περισσότερους από 500 φοιτητές να αλλάξουν καριέρα. Μόλις αποφοιτήσουν από το Tuner School, οι πρώην στρατιωτικοί έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την ομάδα του Hennessey. Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου κι αυτή τη στιγμή, εξασφαλίζεται την προνομιακή θέση αν πληρώσετε πάνω από $15.250 (€14.050).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube