Κάρτινγκ: Ανταγωνιστικός ο Λιβέρης κόντρα στους κορυφαίους της Ευρώπης

Κάρτινγκ: Ανταγωνιστικός ο Λιβέρης κόντρα στους κορυφαίους της Ευρώπης

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον ταλαντούχο Έλληνα οδηγό καρτ Διονύση Λιβέρη στον πρώτο αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Euro Trophy Rotax.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον ταλαντούχο Έλληνα οδηγό καρτ Διονύση Λιβέρη στον πρώτο αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Euro Trophy Rotax που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μέκκα του ευρωπαϊκού κάρτινγκ, στην πίστα Genk του Βελγίου.

Ο 15χρονος Διονύσης πήρε την 6η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 31 αγωνιζόμενων στην ανώτατη κατηγορία DD2 όπου τα καρτ των 35 ίππων με τις δύο ταχύτητες και φρένα στους 4 τροχούς πιάνουν ταχύτητες άνω των 130 km/h. Ήταν ο πρώτος αγώνας του Λιβέρη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση καρτ της Rotax και οι αντίπαλοι από 16 χώρες που αντιμετώπισε ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα άνω των 23 ετών με πολύχρονη πείρα στις πλέον προηγμένες διαμορφώσεις καρτ και στις ταχύτατες πίστες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης.

Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Πέμπτης, ο Διονύσης ήταν από τους ταχύτερους και στα προκριματικά σκέλη έφτασε να τερματίσει τρίτος και να καταταγεί τελικά 6ος.  Το πρωί της Κυριακής ήταν και πάλι στην ταχύτερη τριάδα με τον μετέπειτα νικητή Δανό Mortens και τον έμπειρο Γερμανό Fleischmann. Η εμφάνιση του Λιβέρη σχολιάστηκε πολύ θετικά στην ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω live streaming.

Στους δύο κύριους αγώνες που ακολούθησαν η αντοχή και η πείρα άρχισε να παίζει κύριο ρόλο και παρά την εξαιρετική για την ηλικία του φυσική κατάσταση, η κούραση από τα διαρκώς αυξανόμενα πλευρικά φορτία καθώς η πρόσφυση στην πίστα βελτιωνόταν διαρκώς, έπαιξε ρόλο.

Ο επόμενος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Rotax είναι τον Ιούνιο στη Σουηδία και η προετοιμασία του Διονύση θα περιλαμβάνει και τον αγώνα Κεντρικής Ευρώπης το Μάιο στην Ουγγαρία.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την βελγική DAEMS, πρωταθλήτρια στην κατηγορία DD2 Ευρώπης το 2017. Προετοιμάζεται από τον κορυφαίο Έλληνα οδηγό καρτ, Γιάννη Αντωνιάδη. Κύριοι χορηγοί της προσπάθειας είναι η ΕΛΒΑΛ με τα σύνθετα υλικά EtalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η διεθνής ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Και δεν ήταν ο μόνος
Εξαιρετική παρουσία είχε στον ίδιο αγώνα και η άλλη ελληνική συμμετοχή, ο Ευριπίδης Χατζηστεφανής, στην κατηγορία Masters DD2 για οδηγούς άνω των 32 ετών. Ο καθ’ ημάς Euri που αγωνίζεται με ισπανική άδεια, έκανε σε αρκετά σκέλη της συνάντησης τον ταχύτερο χρόνο σε επίπεδο γενικής. Και σίγουρα θα έφερνε εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά απίθανες βλάβες στο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα ατύχημα χωρίς δική του ευθύνη στον τελευταίο γύρο, στην τελευταία στροφή, του κόστισαν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube