Ferrari 250 GT SWB California Spider πουλήθηκε για $17 εκατ.

Ferrari 250 GT SWB California Spider πουλήθηκε για $17 εκατ.

Η Ferrari εξέθεσε τη συγκεκριμένη 250 GT California Spider στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1960.

Η πρώτη Ferrari 250 GT SWB California Spider που κατασκευάστηκε ποτέ πουλήθηκε για το εξωπραγματικό ποσό των $17,055 εκατομμυρίων (€15,260) σε δημοπρασία κατά την Εβδομάδα Αυτοκινήτου στο Monterey.

Από όλα τα μοντέλα του Μαρανέλο, λίγα είναι πιο εμβληματικά από τη σειρά 250. Ένα μοντέλο που γνώρισε τεράστιες αγωνιστικές επιτυχίες καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Με τον Καλιφορνέζο εισαγωγέα John von Neumann να προτείνει στη Ferrari να κατασκευάσει μια ξεσκέπαστη έκδοση που θα μπορούσε να αγωνιστεί στην πίστα και μετά να οδηγηθεί χαλαρά στο σπίτι. Σύντομα, γεννήθηκε η 250 GT LWB California Spider και παρήχθη σε μόλις 50 μονάδες.

64 χρονιά μετά, η Ιταλίδα κυρία συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα. Και να σπάει κουμπαράδες

250 GT

Στη συνέχεια, η Ferrari αποφάσισε να κατασκευάσει μια δεύτερη California Spider, βασισμένη στην κοντύτερη πλατφόρμα με το μεταξόνιο των 2.400 mm. Κατασκευάστηκαν μόλις 56 αυτοκίνητα κι αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα, το πλαίσιο #1795 GT, ήταν το πρώτο που φτιάχτηκε ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 250 GTO θα γίνει η πιο ακριβή Ferrari έβερ [video]

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby's δηλώνει επίσης ότι αποτέλεσε το εκθεσιακό αυτοκίνητο της Ferrari στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 1960. Πριν σταλεί πίσω στο εργοστάσιο, ντυθεί με μαύρο εσωτερικό και παραδοθεί στον αρχικό του ιδιοκτήτη.

250

Έχει οδηγηθεί σε κάμποσες διάσημες πίστες, συμπεριλαμβανομένου του Nürburgring, πριν πουληθεί κι εξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια πέρασε από τα χέρια μερικών ακόμα πολύ πλούσιων ιδιοκτητών. Συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου στελέχους της Phillip Morris, προτού προστεθεί στη συλλογή του τωρινού πωλητή το 2008.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 250/330 GTO, πουλήθηκε €48,2 εκατομμύρια σε δημοπρασία [video]

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη Ferrari 250 GT SWB California Spider που την κάνει ξεχωριστή. Είναι επίσης ένα από τα λίγα μόλις τρία αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με την αγωνιστική έκδοση του φημισμένου κινητήρα Tipo 168 V12 της Ferrari.

250 GT

Επιπλέον, έχει τα σπάνια καλυμμένα φωτιστικά σώματα κι εργοστασιακή σκληρή οροφή. Το αυτοκίνητο συνοδεύουν επίσης όλες οι πιστοποιήσεις του Ferrari Classiche Red Book, που επαληθεύουν ότι φοράει τον αρχικό κινητήρα και το εργοστασιακό κιβώτιο ταχυτήτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube