Επίσημο, στη Williams ο Carlos Sainz

Επίσημο, στη Williams ο Carlos Sainz

Ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σίριαλ της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε, με τη Williams να κερδίζει τελικά την υπογραφή του Carlos Sainz.

Carlos Sainz Williams

Ακούστηκε για πολλές ομάδες, σχεδόν για όσες αναζητούσαν οδηγό, μιας και ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους, ελεύθερους πιλότους. Ο Carlos Sainz όμως, μετά από μήνες σκέψης, αποφάσισε να υπογράψει στη Williams.

H έλευση του Lewis Hamilton στο Maranello, λίγες ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Charles Leclerc έφεραν τον Sainz εκτός Scuderia μετά το τέλος της εφετινής σεζόν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν τον Ισπανό με τη Mercedes, καθώς η ομάδα με έδρα το Brackley αναζητούσε έναν οδηγό για να πλαισιώσει τον George Russell.

O Carlos Sainz αφήνει το Maranello, έχοντας ως στόχο να επαναφέρει την ιστορική Williams στις επιτυχίες

Carlos Sainz Williams

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ GP Βελγίου, γιατί αποκλείστηκε και έχασε τη νίκη ο Russell;

Άλλοι πάλι, θεωρούσαν πως η Audi θα δώσει το πρώτο μονοθέσιο στον ταλαντούχο Ισπανό το 2026, όταν και θα μπει στο grid. Πράγματι υπήρξαν συζητήσεις, καθώς το δέλεαρ του να είναι ο πρώτος οδηγός σε μια εργοστασιακή ομάδα το 2026, χρονιά που οι κανονισμοί αλλάζουν και οι ισορροπίες πιθανότατα να ανατραπούν.

Το όνομά του όμως συνδέθηκε και με τη Williams. Με την ιστορική ομάδα από το Grove μετά από πολλές εβδομάδες να αποσπά τελικά την υπογραφή του, για τις σεζόν 2025 και 2026, με οψιόν επέκτασης για ακόμα περισσότερα χρόνια.

Σε δηλώσεις του, ο 29χρονος πιλότος τόνισε: «Δεν είναι μυστικό πως η φετινή μεταγραφή αγορά ήταν περίπλοκη για διάφορους λόγους και αυτό με ανάγκασε να χρειαστώ λίγο χρόνο μέχρι να ανακοινώσω την απόφασή μου. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα πως η Williams είναι η κατάλληλη ομάδα για να συνεχίσω το ταξίδι μου στη Formula 1 και είμαι πολύ υπερήφανος που θα ενταχθώ σε μία τόσο ιστορική και επιτυχημένη ομάδα, για λογαριασμό της οποίας οδηγούσαν πολλοί από τους παιδικούς μου ήρωες, που έχουν σημαδέψει το σπορ. Στόχος είναι να επαναφέρουμε τη Willams εκεί που ανήκει, στις πρώτες θέσεις του grid. Μία πρόκληση που αντιμετωπίζω με ενθουσιασμό και αισιοδοξία».

 

 

Τη φετινή χρονιά, ο Sainz μετρά μια νίκη στο GP της Αυστραλίας, έχει ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Από του χρόνου λοιπόν, μαζί με τον Alex Albon θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν επίπεδο τη Williams, δουλεύοντας παράλληλα και το μονοθέσιο του 2026. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube