Volvo Car Hellas, αυξημένος κατά 44% ο τζίρος του 2023

Volvo Car Hellas, αυξημένος κατά 44% ο τζίρος του 2023

Διευρυμένος παρουσιάστηκε ο κύκλος εργασιών της Volvo Car Hellas, καθώς ανήλθε σε 119,36 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 44% σε σύγκριση με το 2022.

Volvo

Μεγάλη άνοδο παρουσίασε ο τζίρος της Volvo Car Hellas για το 2023, φτάνοντας τα 119,36 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 83 εκατομμυρίων του 2022. Ποιοι οι λόγοι;

Αυξημένη δυναμική της αγοράς αυτοκινήτου, δυναμική πολιτική προώθησης πωλήσεων, σωστή τοποθέτηση και υψηλού επιπέδου προϊόντα και παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτοί οι άξονες οδήγησαν τη Volvo Car Hellas στη μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών για το 2023.

Ενδεικτικά, το κόστος για πωληθέντα αυτοκίνητα ανήλθε σε 102,75 εκατομμύρια ευρώ για το 2023, έναντι των 72,3 εκατομμυρίων για το 2022. Αυτό λοιπόν είχε σαν αποτέλεσμα ένα μικτό κέρδος της τάξης των 16,6 εκατομμυρίων ευρώ, από 10,7 εκατομμύρια του 2022.

O τζίρος της Volvo Car Hellas ανέβηκε από τα 83 εκαταμμύρια του 2022 στα 119,36 εκατομμύρια το 2023

Volvo EX30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτροκίνηση, μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη

«Το υψηλότερο ποσοστό Μικτού Κέρδους αιτιολογείται αφενός από τη μεταβολή του μίγματος πωλήσεων λόγω της ύπαρξης νέων μοντέλων της Volvo, και τη δυναμική νέα τιμολογιακή πολιτική και τρόπο προώθησης που εφαρμόζει ο όμιλος Volvo», τονίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της Volvo Car Hellas.

Συν τοις άλλοις, τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων χρήσης, αποφέρουν κέρδη οχτώ εκατομμυρίων ευρώ, σε σύγκριση με τα 4,47 εκατομμύρια του 2022. Όσον αφορά το 2024, η εταιρεία αναμένει μείωση στον κύκλο εργασιών. «Παρά ταύτα, επειδή το γενικότερο περιβάλλον τόσο σε μακροοικονομικό επίπεδο όσο και στην αγορά δραστηριοποίησης της εταιρείας έχει γίνει ευμετάβλητο, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η διοίκηση παρακολουθεί με προσοχή τις συνθήκες και λαμβάνει τα πρέποντα μέτρα» αναφέρεται στην οικονομική έκθεση.

Η ρευστότητα της εταιρείας παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς ανήκει σε έναν πολυεθνικό όμιλο με μεγάλη κερδοφορία και εμπειρία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή. Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις των αναλυτών, προβλέπουν πως η μελλοντική πορεία και εξέλιξη της εταιρείας θα συνεχίσει στα κερδοφόρα επίπεδα που χαρακτηρίζουν την Volvo Car Hellas όλα αυτά τα χρόνια.

Volvo EX90

Άλλωστε και η νέα CEO της Volvo Car Hellas έχει θέση ακόμα υψηλότερους στόχους για το positioning της Volvo στην ελληνική αγορά, σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης περσινής χρονιάς, σε συνεργασία με τα έμπειρα, ικανά και με γνώση της αγοράς στελέχη της Volvo Car Hellas. Αν κρίνουμε πάντως από τις συζητήσεις που είχαμε μαζί της, έχει τη θέληση, το όραμα και την όρεξη να το πετύχει. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube