Δείτε τη Mercedes-AMG One να κατακτά την Autobahn [video]

Δείτε τη Mercedes-AMG One να κατακτά την Autobahn [video]

Με 4ψήφια ισχύ, η Mercedes-AMG One δεν λάμπει μόνο στις στροφές, αλλά και στις ευθείες.

Mercedes-AMG One

Η Mercedes-AMG One φτιάχτηκε για να στρίβει και να κυριαρχεί στις πίστες. Άλλωστε, η γερμανική εταιρεία την παρομοιάζει με ένα μονοθέσιο της F1 που κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. 

Όταν όμως έχεις τέτοια ισχύ κάτω από το δεξί σου πόδι, τότε κι οι ευθείες έχουν πλάκα. Η Mercedes-AMG One αποδεικνύει περίτρανα ότι με 1.063 ίππους, δεν έχει πρόβλημα να ποδηγετήσει ό,τι συναντά στο διάβα της στην Autobahn.

Φτιάχτηκε για να λυσσάει στις πίστες, αλλά δεν την πειράζει να «ξεμουδιάσει» και στον αυτοκινητόδρομο

Mercedes-AMG One

Το κανάλι Gercollector στο YouTube επισκέφτηκε πρόσφατα ένα τμήμα Autobahn χωρίς όριο ταχύτητας. Πρώτα μας ξενάγησε σε ένα γκαράζ που προκαλεί σιελόρροια σε κάθε λάτρη του αυτοκινήτου. Κατάφερε να κινηθεί με το πανάκριβο αριστούργημα έως τα 347 km/h, πριν χρειαστεί να επιβραδύνει λόγω της κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-AMG One είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στη Monza

Για να επιτύχει τέτοια τελική ταχύτητα, ο V6 των 1,6 lt συνδυάζεται με μια πλειάδα ηλεκτρικούς κινητήρες, με τους δύο μπροστινούς να κινούν τους αντίστοιχους τροχούς. Το θερμικό μοτέρ αποδίδει 574 ίππους στις 9.000 rpm, με τον μέγιστο ρυθμό περιστροφής να αγγίζει τις 11.000 rpm.

Mercedes-AMG One

Η υπερπλήρωση φτάνει τα 3,5 bar και τα ηλεκτρομοτέρ συνεργάζονται σε μια απίστευτη πολύπλοκη τεχνολογία, ώστε να επιτυγχάνεται «αποδεκτό» επίπεδο εκπομπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-AMG One είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στο Nürburgring [video]

Με τον CEO Ola Källenius να δηλώνει χαριτολογώντας ότι «είμαι σίγουρος ότι ήμασταν μεθυσμένοι όταν εγκρίναμε τη δημιουργία της Mercedes-AMG One». 

Mercedes-AMG One

Μερικά από τα νούμερα των επιδόσεων της Mercedes-AMG One φέρνουν ίλιγγο: Το 0-100 km/h διαρκεί 2,9”, μέχρι τα 200 km/h χρειάζεται 7,0” και μέχρι τα 300 km/h 15,6”. Λιγότερο εντυπωσιακή η τελική ταχύτητα που φτάνει τα 352 km/h — περιορισμένη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McMurtry Speirling, σοκάρε την AMG One στο Hockenheim [video]

Αυτό εξηγεί γιατί το γερμανικό hypercar συνεχίζει να επιταχύνει δυνατά, όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι από το γκάζι. Με τόσο προσεγμένη αεροδυναμική και βάρος κάτω από τα 1.700 kg, είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσε να φτάσει αρκετά παραπάνω από τα 347 και τα 352 km/h.

Σε αντίθεση με ένα μονοθέσιο της F1, η 4κίνητη Mercedes-AMG One, εξοπλισμένη με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων, μπορεί να κινηθεί 100% ηλεκτρικά.

Η μπαταρία των 8,4 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 18 km. Γιατί δεν χρειάζεται να ακούει όλη η γειτονιά πότε τη βάζεις και τη βγάζεις στο γκαράζ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube