Το Czinger 21C έσπασε το ρεκόρ στο Goodwood [video]

Το Czinger 21C έσπασε το ρεκόρ στο Goodwood [video]

To Czinger 21C αποτελεί πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Czinger 21C

Στο περσινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, το Rimac Nevera ήταν το πιο γρήγορο όχημα παραγωγής που ανέβηκε στον διάσημο λόφο. Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 49,32. Φέτος όμως, το στέμμα άλλαξε ήπειρο κι από την Ευρώπη και την Κροατία, μεταφέρθηκε στην Αμερική και το Czinger 21C.

Με τον Chris Ward πίσω από το τιμόνι, το Czinger 21C πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε μόλις 48,83. Αν και το υβριδικό θηρίο είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου παραγωγής που έχει τρέξει την ανάβαση στον λόφο του Goodwood, απέχει πολύ από το ταχύτερο συνολικά.

Το στέμμα του Goodwood δεν είναι πλέον ηλεκτρικό αλλά υβριδικό

Αυτή η τιμή ανήκει στο απίστευτα γρήγορο McMurtry Speirling, ένα μονοθέσιο EV με 1.000 ίππους σε 1.000 kg. Το 2022, ο πρώην οδηγός της F1, Max Chilton, έκανε το απόλυτο ρεκόρ των 39,08”. Δηλαδή ρίχνει στο Czinger 21C 9,75” σε μια τόσο μικρή διαδρομή, κάτω από 2 km.

Οι πιο παρατηρητικοί θα δείτε ότι στο τέλος της ανάβασης, ένας από τους πλαϊνούς καθρέφτες του αυτοκινήτου κρέμονταν από το αμάξωμα μετά από μια μικρή πρόσκρουση με θημωνιά σανού. Ακόμα κι αν αυτό είχε έναν μικρό αρνητικό αντίκτυπο στην αεροδυναμική, το Czinger 21C κατάφερε να υπερκεράσει κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο την επίδοση του Rimac Nevera.

Αν και θεωρείται αυτοκίνητο παραγωγής, θα κατασκευαστούν μόνο 80 μονάδες. Αυτό το καθιστά πιο σπάνιο από το Rimac Nevera, του οποίου η παραγωγή θα φτάσει τα 150 αυτοκίνητα.

Σχεδιασμένος και κατασκευασμένος στην Καλιφόρνια, ο νέος κάτοχος του ρεκόρ χρησιμοποιεί έναν κινητήρα twin-turbo V8 2,88 lt που στροφάρει στις 11.000 rpm και συνεργάζεται με δύο μπροστινούς ηλεκτροκινητήρες για να προσφέρει συνολική ισχύ 1.250 ίππων.

Czinger 21C

Το ρεκόρ διαδρομής πραγματοποιήθηκε με ένα «κανονικό» Czinger 21C, αλλά υφίσταται και το 21C V Max που μπορεί να φτάσει τα 407 αντί για τα 352 km/h.

Επιπλέον, υπάρχει η έκδοση Blackbird 21C, η ταχύτερη της γκάμας. Έχει 1.350 ίππους κι είναι ακόμα πιο εστιασμένη στην οδήγηση στην πίστα, αλλά θα παραχθεί σε μόλις τέσσερα τεμάχια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube