Βρήκαμε το χωράφι όπου «φυτρώνουν» τα Tesla Model 3

Βρήκαμε το χωράφι όπου «φυτρώνουν» τα Tesla Model 3

100άδες Model 3 έχουν αφεθεί σε χωράφι στη Φλόριντα των ΗΠΑ και εγείρουν αναπάντητα ερωτηματικά.

Model 3

Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του ανανεωμένου Model 3 στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, με την παραγωγή του να αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου. Τώρα, 10άδες αν όχι 100ντάδες ανανεωμένα ηλεκτρικά σεντάν εντοπίστηκαν σε ένα χωράφι κοντά στη Φλόριντα.

Και φαίνεται να κάθονται εκεί αρκετό καιρό. Σε τι οφείλεται αυτό; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, μόνο να κάνουμε εικασίες. Ίσως σχετίζεται με το γεγονός ότι το νέο Model 3 δεν πουλάει όσο καλά θα ήθελε η Tesla στις ΗΠΑ. 

Δύσκολα θα μάθουμε τον πραγματικό λόγο που τα ηλεκτρικά σεντάν βρίσκονται παρατημένα τόσο καιρό στο χωράφι

Model 3

Πέρσι, αρκετές ιστορίες σχετικά με EV νεκροταφεία στην Κίνα εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην αρχή του 2024, κάτι αντίστοιχο έγινε με το Βιετνάμ, όπου η VinFast «φούσκωνε» τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων. Ενώ στην πραγματικότητα το 70% αγοραζόταν από άλλες εταιρείες του CEO της και στη συνέχεια αφηνόταν να σαπίσει παρατημένο σε εξωτερικούς χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Elon Musk απειλεί να εγκαταλείψει την Tesla

Ωστόσο, η Κίνα και το Βιετνάμ δεν είναι οι μόνες χώρες όπου τα απούλητα EV συσσωρεύονται σε χώρους στάθμευσης. Ακόμη και στις ΗΠΑ, το απούλητο απόθεμα σε παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες οδήγησε σε υπερχείλιση παρτίδων. Με τη Ford να στοιβάζει απούλητες Mustang Mach-E έξω από τους κατά τόπους αντιπροσώπους. Και να σκέφτεται ακόμη και να τις νοικιάσει σε πελάτες.

Model 3

Αν κι οι θαυμαστές της Tesla θέλουν να πιστεύουν ότι μόνο οι άλλοι κατασκευαστές έχουν τέτοια προβλήματα, η αγαπημένη τους μάρκα ίσως αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο, η παραγωγή του Model 3 αυξήθηκε στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Άκυρο το Tesla Model 2», λέει το Reuters, διαψεύδει ο Elon Musk

Δεν έχουμε σαφή εικόνα του πόσο επιτυχημένο είναι το Highland, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Tesla αναφέρει ότι συνδυαστικές πωλήσεις για Model 3 και Model Y. Αν κρίνουμε από μερικές φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν πρόσφατα στο Reddit, όχι και πολύ. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε ένα χωράφι στο Lutz της Φλόριντα, περίπου 10 λεπτά νότια από το κέντρο εξυπηρέτησης του Tampa Bay. 

Model 3

Τα οχήματα είναι όλα ανανεωμένα Model 3 και τα VIN τους δείχνουν ότι κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ωστόσο, φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί εκεί για αρκετό καιρό, δεδομένου ότι το γρασίδι έχει μεγαλώσει γύρω τους αρκετά ψηλά ώστε να καλύπτει το μισό ύψος του τροχού.

Δεν είναι σαφές εάν περιμένουν να παραδοθούν σε πελάτες. Μας κάνει εντύπωση ότι ο φωτογράφος ανέφερε ότι η ποιότητα βαφής στα περισσότερα από τα οχήματα ήταν πολύ κακή. Ένα πιθανό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι επεστράφησαν από τους αγοραστές που τα παρήγγειλαν κι η Tesla δεν προλαβαίνει να τα διαχειριστεί. Να σχετίζεται με τις περικοπές προσωπικού που έκανε ο Elon Musk την άνοιξη;

Model 3

Ακόμη πιο περίεργο, η δημοσίευση υποστηρίζει επίσης ότι πολλά οχήματα έχουν αταίριαστα καθίσματα, όπως λευκό για τον οδηγό και μαύρο για τον συνοδηγό. Να πρόκειται για προδιαμορφωμένα οχήματα που περιμένουν αγοραστή; Όπως και να έχει, δύσκολα θα μάθουμε την αλήθεια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube