BMW και Toyota συνεχίζουν τη συνεργασία τους με φόντο το υδρογόνο

BMW και Toyota συνεχίζουν τη συνεργασία τους με φόντο το υδρογόνο

Δύο πανίσχυρες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι BMW και Toyota συνεργάζονται για αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, λόγω της κάμψης στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων.

BMW iX5 Hydrogen

Όπως μεταδίδουν δημοσιεύματα από την Ιαπωνία, BMW και Toyota εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου από το 2012 και ήδη ανανέωσαν τη συμφωνία τους πέρυσι.

Τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες έχουν στρέψει την προσοχή τους στα ηλεκτρικά και αισίως, υβριδικά αυτοκίνητα, οι BMW και Toyota, συνεχίζουν την έρευνα για την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου. Το νέο μνημόνιο συνεργασίας που θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβρη προβλέπει μια ακόμα πιο στενή σχέση ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

BMW και Toyota συνεργάζονται για το υδρογόνο από το 2012. Με τη συνεργασία τους στο εξής να διερύνεται ακόμα περισσότερο

Toyota Mirai

Συγκεκριμένα, βάσει του ρεπορτάζ του Nikkei Asia, η ιαπωνική φίρμα θα προμηθεύει τους Γερμανούς με βασικά εξαρτήματα, περιλαμβανομένων δεξαμενών και συστημάτων κυψελών καυσίμου. Με την BMW στη συνέχεια, να χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία και τεχνογνωσία ως προς τα συστήματα μετάδοσης κίνησης. Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως το Μόναχο, εξετάζει σοβαρά την έναρξη της παραγωγής μιας iX5 υδρογόνου.

Συν τοις άλλοις, η συνεργασία των δύο κολοσσών θα αφορά την ανάπτυξη και την επέκταση ενός ολοκληρωμένου και υψηλού επιπέδου δικτύου παροχής υδρογόνου στην Γηραιά ΄Ήπειρο. Κι αυτό γιατί όπως πιστεύουν, η αργή ανάπτυξη των αυτοκινήτων με υδρογόνο σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις πλημμελείς υπηρεσίες υποστήριξης.

BMW iX5 Hydrogen

Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στις 5 Σεπτέμβρη, στην ειδική εκδήλωση που έχει ετοιμάσει η BMW για τους εκπροσώπους του Τύπου.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube