Αποκάλυψη για το θηριώδες Ford Raptor T1+

Αποκάλυψη για το θηριώδες Ford Raptor T1+

Ημέρα Ford Raptor T1+, με την αμερικανική φίρμα να παρουσιάζει το μοντέλο με το οποίο θα αγωνιστούν στο φετινό Rally Dakar οι Carlos Sainz Sr και Nani Roma.

H δυναμική παρουσία της Ford στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood επισφραγίστηκε με την αποκάλυψη του Ford Raptor T1+, με το οποίο το Μπλε Οβάλ θα συνεχιστεί για πρώτη φορά στο Ράλι Ντακάρ.

Το θηρίο της αμερικανικής φίρμας είναι αποκλειστικά θερμικό. Ζυγίζει 2.010 kg και εξοπλίζεται με έναν 5λιτρο V8 κινητήρα. Πατά πάνω σε 17άρες ζάντες, με τη συνολική διάμετρο των τροχών να ανέρχεται στις 37”. H διαδρομή της coil over ανάρτησης της Fox φτάνει τα 35 εκατοστά.

To Ford Raptor T1+ είναι έτοιμο για το Ράλι Ντακάρ, τον πιο απαιτητικό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου

Ford Raptor T1+

Για τα φρένα φροντίζει η Alcon, με τους δίσκους εμπρός-πίσω να έχουν διάμετρο 35,5 εκατοστά, τη στιγμή που στέκει 40 εκατοστά πιο ψηλά από το έδαφος. Η πρώτη αγωνιστική πρεμιέρα της επιβλητικής αυτής κατασκευής των Rally-Raid που έχει διανύσει ήδη 10.000 km είναι προγραμματισμένη για τις 8-10 Αυγούστου 2024, στο Baja της Ουγγαρίας. Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί με το Rallye du Maroc, στο Μαρόκο τον ερχόμενο Οκτώβριο.

«Το να συμμετέχουμε σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα όπως το Ντακάρ είναι ένα έργο που προκαλεί δέος σε όλους εμάς στη Ford Performance, αλλά ποτέ δεν αποφύγαμε μια πρόκληση», ανέφερε o Mark Rushbrook, διευθυντής της Ford Performance Motorsports.

Ford Raptor T1+

Θυμίζουμε τέλος, πως πίσω από το τιμόνι του Ford Raptor T1+ θα βρεθεί ο τέσσερις φορές νικητής της διοργάνωσης Carlos Sainz Sr και ο επίσης εμπειρότατος από τον αγώνα Nani Roma. Οι υπόλοιποι οδηγοί θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube