Άγριες συγκρούσεις ακτιβιστών στο εργοστάσιο της Tesla [video]

Άγριες συγκρούσεις ακτιβιστών στο εργοστάσιο της Tesla [video]

Ακτιβιστές πολιόρκησαν το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία.

Tesla

Εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, ακτιβιστές έχουν κατασκηνώσει σε δάσος έξω από το gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, προκειμένου να αποτρέψουν την επέκτασή του.

Τώρα, ανέλαβαν εντονότερη δράση και νωρίτερα σήμερα επιχείρησαν να εισβάλλουν στις εγκαταστάσεις της Tesla. Η τοπική αστυνομία χρησιμοποίησε ρόπαλα και σπρέι πιπεριού για να σταματήσει τους διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας κάμποσους από αυτούς.

Κακό μπελά έχει βρει ο Elon Musk με τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές

Tesla

Οι διαδηλωτές πρεσβεύουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι αθώα κι επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή λόγω του περιβαλλοντικού κόστους στην κατασκευή τους.

Από τις αρχές Μαρτίου βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, έχοντας στήσει καταυλισμούς κι αιωρούμενα σπίτια ψηλά στα πεύκα ώστε να μη συλληφθούν.

Tesla

Έτσι, επιχείρησαν να εισβάλουν στο gigafactory, ερχόμενοι σε αντίθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Αναφορές κάνουν λόγο για τραυματισμούς σε τρεις αστυνομικούς κι έναν διαδηλωτή.

Ένας μονοψήφιος αριθμός ατόμων συνελήφθη κατά την αρχική σύγκρουση, αλλά αναφέρθηκαν περαιτέρω συλλήψεις αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να αποκλείσουν τον δρόμο προς την εγκατάσταση.

 

Ευτυχώς, κανένας εργαζόμενος της Tesla δεν κινδύνευσε, καθώς όλοι είχαν ενημερωθεί να μην προσέλθουν στο εργοστάσιο. Δεν τους ήρθε κι άσχημα μάλιστα, καθώς σε συνδυασμό με την αργία της Πέμπτης και το Σαββατοκύριακο, προέκυψε ένα 4ήμερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ελβετοί ακτιβιστές για το κλίμα επιτίθενται σε Porsche κι Audi

Εκτός από την αντίρρηση για την επέκταση των εργοστασίων, οι διαδηλωτές λένε ότι αντιτίθενται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνολικά. Υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελούν την κλιματική λύση που διαφημίζουν αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla.

Tesla

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι το οικολογικό κόστος της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων «αυξάνει περαιτέρω την παγκόσμια κλιματική καταστροφή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εμπρησμός στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Προηγουμένως, είχαν σταματήσει την παραγωγή στις γερμανικές εγκαταστάσεις της Tesla, το μοναδικό εργοστάσιο συναρμολόγησης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, σαμποτάροντας τις εγκαταστάσεις βάζοντας φωτιά σε κοντινό ηλεκτρικό πυλώνα που διέκοψε την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος τον Μάρτιο. Ο Elon Musk τούς αποκάλεσε τους «πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη Γη».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube