Ποια τα έσοδα της Tesla Ελλάδας για το 2023;

Ποια τα έσοδα της Tesla Ελλάδας για το 2023;

Η πορεία της Tesla στην Ελλάδα παραμένει ανοδική, όπως αποτυπώνεται και στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2023.

Tesla Athens Store

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του 2023, η Tesla Ελλάδας υπερδιπλασίασε τα συνολικά έσοδα, σε σχέση με το 2022 σε 87,4 εκατομμύρια ευρώ (από 35,5 εκατ. ευρώ). Με τα 83 εκατομμύρια να προέρχονται από την πώληση αυτοκινήτων και εξοπλισμού.

H Tesla Ελλάδας έχει αναπτύξει, για λογαριασμό της Tesla Inc δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, με το υπολειπόμενο ποσό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ να σχετίζεται ακριβώς με αυτή τη δραστηριότητα. Για την οποία η εταιρεία έλαβε επιχορήγηση ύψους €309.000 την περσινή χρονιά. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου στην Αγία Παρασκευή όπου η πρόσβαση είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Τα συνολικά έσοδα της Tesla Ελλάδος για το 2024 ανήλθαν σε 87,4 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό υπερδιπλάσιο από τα 35,5 εκατομμύρια του 2022

Tesla Model 3

Συνολικά η Tesla Ελλάδας ενίσχυσε τα κέρδη προ φόρων κατά 100% το 2023. Με το ποσό που διαμορφώθηκε να αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή τη στιγμή, η αμερικανική φίρμα διαθέτει στην ελληνική αγορά τέσσερα μοντέλα, τα Model 3, Model Y, Model S και Model X.

Με τα δύο πρώτα να βρίσκονται από την αρχή τους έτους στην κορυφή των ταξινομήσεων στις κατηγορίες τους, με 745 και 494 πωλήσεις αντίστοιχα, το διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος 2024. Η διατήρηση στην κορυφή παραμένει άμεση προτεραιότητα για την Tesla και ως εκ τούτου, η εταιρεία δρομολογεί την επέκταση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, με το άνοιγμα ενός νέου κέντρου εξυπηρέτησης service και παράδοσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Tesla Model Y

Να αναφέρουμε τέλος πως η Tesla Ελλάδας επιδιώκει να καλύψει δέκα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα που περιλαμβάνουν ειδικότητες, όπως προγραμματιστές, τεχνικούς οχημάτων και μηχανικούς αυτοκινήτων. Δίνοντας παράλληλα έμφαση και στη στελέχωσή της από νέους ανθρώπους μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube