Αγωνιστική Chevrolet Corvette C8.R

Αγωνιστική Chevrolet Corvette C8.R

Θα κάνει ντεμπούτο στον εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής Rolex 24 στην Daytona.

Στα πλαίσια της πρεμιέρας της Corvette Stingray Convertible, η Chevrolet παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό μοντέλο - την Corvette C8.R - η οποία θα τρέξει στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray [23 videos]

C8.R

Η αγωνιστική έκδοση της Corvette Stingray έχει ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο για μέγιστη απόδοση στην πίστα. Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε μεγαλύτερο σπλίτερ και αεροδυναμικά πτερύγια, ενώ τα εμπρός φτερά έχουν φαρδύνει για να φιλοξενήσουν τα μεγαλύτερα μετατρόχια - εξού και το κόψιμο πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Πίσω, κυριαρχεί ο τεράστιος διαχύτης και το κομμένο κάτω μέρος του προφυλακτήρα που αφήνει ακάλυπτα τα φαρδιά ελαστικά τύπου slick της Michelin. Όπως κάθε αγωνιστικό που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η C8.R εξοπλίζεται με την μεγάλη σταθερή φτερούγα που είναι αναγκαία για την παραγωγή κάθετης δύναμης.

C8.R

Η C8.R με τον αριθμό 4 ξεχωρίζει από μια ασημένια φορεσιά που αποτελεί αναφορά σε πρωτότυπα όπως τα Chevrolet Aerovette (1973) και Corvette Stingray Racer (1959). Το δεύτερο αυτοκίνητο με τον αριθμό 3 θα έχει μια πιο κλασσική κίτρινη φορεσιά με ασημί λεπτομέρειες, συνεχίζοντας την παράδοση των αγωνιστικών Corvette.

Η αμερικανική εταιρεία δεν έδωσε σε δημοσιότητα πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωνιστικού μοντέλου που πιθανολογείται πως θα φορά twin-turbo κινητήρα V8 αγωνιστικών προδιαγραφών.

C8.R

Η ομάδα Corvette Racing από το 1999 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει σε 107 αγώνες - τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στη Βόρεια Αμερική - 13 πρωταθλήματα ομάδων και 12 τίτλους οδηγών και κατασκευαστών. Το 2015, η Corvette Racing κέρδισε το Triple Crown στους αγώνες αντοχής, με διακρίσεις στο Rolex 24 της Daytona, τις 12 Ώρες του Sebring και τις 24 Ώρες του Le Mans.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο της ολοκαίνουριας C8.R είναι προγραμματισμένο για τον εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής Rolex 24 στην Daytona τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube