Ράλι Dakar: Ο Loeb παίρνει ξανά κεφάλι

Ράλι Dakar: Ο Loeb παίρνει ξανά κεφάλι

Ο Sainz κέρδισε την 7η ειδική και ο Loeb βρέθηκε ξανά να οδηγεί τον αγώνα, με την κυριαρχία των Peugeot να συνεχίζεται.

Η ειδική Uyuni – Salta ήταν χωρισμένη στα δύο, με τα αυτοκίνητα να περνούν από την Βολιβία στην Αργεντινή, με ένα ενδιάμεσο κομμάτι «απλής». Στην αρχή του ουδέτερου σκέλους ο Loeb προπορεύονταν με διαφορά μεγαλύτερη των δύο λεπτών από τον Sainz, με τον πρωτοπόρο της προηγούμενης νύχτας Stephane Peterhansel στην 3η θέση, 3’27” πιο πίσω.

Στη συνέχεια όμως ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του, και αναγκάστηκε να παραχωρήσει την πρώτη θέση στον Sainz, με την επανεκκίνηση της ειδικής σε έδαφος Αργεντινής. Ο Ισπανός αρχικά έκανε διαφορά 56 δευτερολέπτων, την οποία ο Γάλλος σταδιακά μείωσε ως τα 38”. Με τον Peterhansel 3’27” πίσω από τον Sainz, ο Loeb βρέθηκε ξανά να οδηγεί τον αγώνα με διαφορά 2’22”.

«Το πρώτο κομμάτι ήταν φανταστικό, πήγαμε τέρμα και ανοίξαμε μια διαφορά», είπε ο Loeb. «Αλλά μετά αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τον κινητήρα, πριν αρχίσει το δεύτερο κομμάτι. Το αυτοκίνητο δούλευε κάπως, αλλά όχι όπως θα έπρεπε. Ήταν ένα πρόβλημα με την λειτουργία του τούρμπο. Εκτός από ισχύ, χάσαμε και την αυτοσυγκέντρωσή μας. Κάναμε ένα λάθος στην πλοήγηση και μας κόστισε σε χρόνο. Στο δεύτερο μισό του δεύτερου σκέλους άρχισε να δουλεύει κανονικά το μοτέρ και πάλι. Και πατήσαμε τέρμα το γκάζι για το υπόλοιπο της ειδικής, βάλαμε την “μετάκαυση” όπως θα έλεγαν και στα πολεμικά αεροσκάφη, για να καλύψουμε όσο μπορούσαμε το χαμένο έδαφος», συνέχισε ο Loeb στις δηλώσεις του. «Ξύπνησα με όρεξη να πάρω πίσω την πρωτιά σήμερα το πρωί. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε ό,τι ακριβώς θα θέλαμε, αλλά είμαστε πρώτοι και αυτό μετράει».

Το comeback του Sainz από την ζημιά που έπαθε την πρώτη μέρα όταν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τον κινητήρα του και έχασε περισσότερα από δέκα λεπτά, συνεχίζεται. Ο Ισπανός απέχει πλέον πέντε λεπτά από την κορυφή, μετά και την σημερινή νίκη στην 7η ειδική.

Ο Nasser Al-Attiyah με το Mini ολοκλήρωσε την 7η ειδική 3ος,  πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Stephane Peterhansel και μπήκε σφήνα ανάμεσα στα Peugeot στην κατάταξη της συγκεκριμένης διαδρομής. Συνολικά στον αγώνα ο Al-Attiyah είναι στην 4η θέση, χωρίς να απειλεί ή να απειλείται, 17’ πίσω από τον πρώτο και 15’ μπροστά από τον 5ο που δεν είναι άλλος από τον πρώην σταρ του WRC, Mikko Hirvonen. Ο οποίος για να μπει στην 5άδα χρειάστηκε να καλύψει μια διαφορά 30 δευτερολέπτων από τον Giniel de Villiers με Toyota, ο οποίος πλέον έπεται με διαφορά 48”. Το τέταρτο Peugeot του Cyril Despres που είχε μια δύσκολη βδομάδα και είναι 1:45’ πίσω από τον πρώτο σήμερα βρήκε την φόρμα του και έκανε τον έκτο χρόνο της ειδικής. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube