Frédéric Sausset: Αυτός είναι ο πραγματικός νικητής του Le Mans [video]

Frédéric Sausset: Αυτός είναι ο πραγματικός νικητής του Le Mans [video]

Δείτε τον 47χρονο Γάλλο που οδήγησε και τερμάτισε χωρίς χέρια και πόδια τον 24ωρο αγώνα αντοχής

Δύσκολο να το πιστέψεις. Όχι για το αν γίνεται ή όχι, αλλά για το αν υπάρχει άνθρωπος με τόση δύναμη ψυχής. Και όμως έγινε!
 
Ο 47χρονος Γάλλος Frédéric Sausset έχοντας μια απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του, βρέθηκε πριν 4 χρόνια ακρωτηριασμένος, χωρίς χέρια και χωρίς πόδια. Η αιτία μια σπάνια μολυσματική νόσος που οδήγησε σε καλπάζουσα σηψαιμία με τους γιατρούς να βρίσκουν τον ακρωτηριασμό σαν τη μοναδική λύση επιβίωσής του. 
 
Όχι μόνον δεν το έβαλε κάτω, αλλά τουναντίον έθεσε στόχους υψηλούς για το μέλλον του: Να οδηγήσει και να τερματίσει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, έναν από τους πλέον απαιτητικούς αγώνες αντοχής. 
Αρωγός στην προσπάθειά του οι ίδιοι οι διοργανωτές του αγώνα που του επέτρεψαν να συμμετάσχει και στη συνέχεια η ομάδα του, η SRT 41 (Sausset Racing Team), η οποία προχώρησε σε μια σειρά από τεράστιες μετατροπές στο πρωτότυπο Morgan της κατηγορίας LMP2, με το οποίο πήρε μέρος στον αγώνα.
 
 
Και αυτό διότι ο Frédéric Sauset οδηγεί μόνον με το ένα χέρι και μάλιστα με τη βοήθεια προσθετικού μέλους,ενώ όλα τα υπόλοιπα χειριστήρια (φρένο, γκάζι) βρίσκονται στο κάθισμα και ενεργοποπούνται με την πίεση που ασκεί με τους μηρούς του. 

 
Μάλιστα, όλα αυτές οι μετατροπές είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένες ώστε με την αλλαγή οδηγού να αφαιρούνται από το αυτοκίνητο (οι Christophe Tinseau και Jean-Bernard Bouvet ήταν οι άλλοι δύο οδηγοί του αυτοκινήτου) και να προσαρμόζονται εκ νέου όταν έρθει και πάλι η σειρά του Frédéric Sauset για να οδηγήσει. Απίθανο και όμως αληθινό!
 
 
Ακόμη πιο απίθανο ότι η ομάδα εξέλιξε ένα ειδικό γερανάκι για να μπαίνει και να βγαίνει στο αυτοκίνητο και μάλιστα στους χρόνους που ορίζονται από τους κανονισμούς. 
 
Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργούν όλα αυτά και τι λέει στην κάμερα ο ίδιος ο Frédéric Sauset.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube