Red Bull: την «έχουμε» εύκολα τη Ferrari!

Red Bull: την «έχουμε» εύκολα τη Ferrari!

Η Red Bull λέει ότι «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» από τη Ferrari και θα στραφεί στο κυνήγι της κυρίαρχης Mercedes.

Έτσι δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, αφού η διαφορά της ομάδας του από τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έχει μειωθεί από τους 37 στους μόλις 6 βαθμούς, μετά τα δύο τελευταία Grand Prix.

Όταν ρωτήθηκε πού υστερεί η Red Bull σε σχέση με τη Ferrari, o Horner απάντησε: «Πουθενά. Έχουμε ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο, δυνατούς οδηγούς, ο κινητήρας βελτιώνεται. Δεν νομίζω πως υπάρχει τίποτε να φοβηθούμε.

«Πήραμε 15 βαθμούς παραπάνω από τη Ferrari στο Silverstone [πριν κερδίσουν κι άλλους με την ποινή του Rosberg] και 13 παραπάνω στην Αυστρία.

«Έχουμε ξεμπερδέψει με κάποιες από τις πίστες ιπποδύναμης, όπως το Montreal, το Baku και η Αυστρία, και οι πίστες που έρχονται ελπίζω να αναδείξουν τα δυνατά μας σημεία.

«Η μάχη με αυτούς [τη Ferrari] θα είναι σκληρή την υπόλοιπη χρονιά».

Ο Horner μάλιστα πιστεύει ότι η Red Bull μπορεί να τα βάλει στα ίσια με τη Mercedes σε αγώνες που την ευνοούν, όπως το επερχόμενο Ουγγρικό GP το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (22-24/7).

«Υπάρχουν ακόμα τομείς όπου μπορούμε να βρούμε χρόνο και επιδόσεις, αλλά ανταγωνιζόμαστε ήδη τη Mercedes σε ορισμένες πίστες, πράγμα πολύ σπουδαίο», δηλώνει. «Ελπίζω ότι έρχονται πίστες, όπως η επόμενη, όπου μπορεί να τους πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο».

Παρότι η Red Bull σιγά-σιγά την πλησιάζει, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Maurizio Arrivabene, επιμένει ότι η ομάδα του παραμένει επικεντρωμένη στη Mercedes αντί να προσπαθεί να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση.

«Το γεγονός ότι η Red Bull πήγε καλά είναι καλό για τη Formula 1, καλό για το συναγωνισμό, καλό για το θέαμα», είπε ο Ιταλός. «Εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως ο στόχος μας είναι η Mercedes, όχι η Red Bull. Σε αυτή τη φάση της χρονιάς, αν πω ότι θα παραιτηθούμε δεν θα είναι σωστό».

Ο Kimi Raikkonen συμφωνεί με το αφεντικό του: «Ο στόχος είναι να βελτιωθούμε και να πάμε μπροστά, όχι να υπερασπιστούμε κάτι. Έχουμε στόχο να πιάσουμε τη Mercedes, αλλά η Red Bull ήταν καλύτερη από εμάς [στο Silverstone].

«Θα γίνει το ίδιο και στους επόμενους αγώνες; Δεν ξέρω. Μέχρι τώρα ήμασταν συνολικά πιο δυνατοί από αυτούς, αλλά σίγουρα όχι αυτό το σαββατοκύριακο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube