Πρόστιμο 10.000 ευρώ στην Haas για τις εγκαταλείψεις στην Αυστραλία

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στην Haas για τις εγκαταλείψεις στην Αυστραλία

Το πρόστιμο επεβλήθη για «μη ασφαλή έξοδο» από τα pit – Tι δηλώνουν Magnussen και Grojean.

H αλήθεια είναι πως για το αποτέλεσμα στο GP της Αυστραλίας, ο Vettel πρέπει να στείλει λουλούδια στους μηχανικούς της Haas. Όπως και ο ίδιος ομολόγησε στη συνέντευξη Τύπου, παρακαλούσε να μπει στην πίστα αυτοκίνητο ασφαλείας, διότι υπό κανονικές συνθήκες μάλλον δεν είχε καμία τύχη.

Ωστόσο, στην Haas είναι έντονα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τόσο ο Kevin Magnussen όσο και ο Romain Grosjean από το ίδιο ακριβώς λάθος στη διάρκεια των pitstops.Και αυτό την ώρα που η ομάδα ήταν έτοιμη να έχει και για τα δύο της μονοθέσια έναν πολύ καλό τερματισμό μέσα στην πρώτη εξάδα.
Μάλιστα οι διοργανωτές επέβαλλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ στην ομάδα (από 5.000 στο κάθε αυτοκίνητο) για «ανασφαλή έξοδο από τα pit».
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Ηaas Gunther Steiner τόνισε πως η προσπάθεια της ομάδας πάνω στην οποία είχε εργαστεί ήταν η ολοκλήρωση των pitstops μέσα σε 2,5’’.  Μάλιστα –είπε – είχαμε τους ίδιους μηχανικούς με πέρυσι υπεύθυνους για τα αερόκλειδα των τροχών όπου δεν είχε σημειωθεί κανένα πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Θα ερευνήσουμε για να βρούμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά θα κάνουμε και πολλές προπονήσεις στα pitstops, με σκοπό να μην παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα στον επόμενο αγώνα.
Από την πλευρά τους, οι δύο οδηγοί δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους.
Ο Kevin Magnussen ανέφερε πως δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με αυτό που έπαθαν. Πηγαίναμε – είπε – για τον καλύτερο τερματισμό μας και εγκαταλείψαμε και οι δύο. Το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόβλημα και η απόδοσή του ήταν καταπληκτική.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του  Romain Grosjean, ο οποίος τόνισε ότι θα μπορούσε να πετύχει και ακόμη καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη από αυτήν που είχε όταν εγκατέλειψε. Ωστόσο – είπε – αυτό που προέχει είναι να δούμε αν πρόκειται για κάποιο ανθρώπινο λάθος, ή αν υπάρχει πρόβλημα στα εργαλεία. Αν μπορέσουμε, κατέληξε, να επαναλάβουμε την εμφάνισή μας στην Αυστραλία και στον επόμενο αγώνα, όλα θα ξεχαστούν γρήγορα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube