Ο 18χρονος Lance Stroll στη Williams

Ο 18χρονος Lance Stroll στη Williams

O νεαρός πρωταθλητής Ευρωπαϊκής F3 θα είναι ο δεύτερος οδηγός αγώνων της ομάδας, δίπλα στον Valtteri Bottas.

H Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Lance Stroll θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του στην F1 το 2017, δίπλα στον Valtteri Bottas.

O 18χρονος Καναδός κέρδισε φέτος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 και θα αντικαταστήσει τον Felipe Massa που θα αποσυρθεί μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Ο Stroll ήταν πρώην junior της Ferrari, αλλά μεταπήδησε στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Williams πριν 12 μήνες. Έκτοτε έκανε πολλή προπόνηση στον προσομοιωτή, επικεντρωμένη στην επιτυχημένη τελικά προσπάθειά του στην F3 με την Prema Powerteam.

Ο νεαρός Καναδός ξεκίνησε επίσης τον Αύγουστο ένα 7μηνο πρόγραμμα δοκιμών με μια Williams F1 του 2014 για να εξοικειωθεί με τα μονοθέσια F1 πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης του 2017. Ήδη έχει συμπληρώσει 6 ημέρες του προγράμματος.

Ο Stroll έχει εντυπωσιάσει τη Williams με την αφοσίωσή του στο ρόλο, αλλά φέρνει επίσης και χρήματα στην ομάδα χάρη στον δισεκατομμυριούχο πατέρα του, Lawrence (που έχει αντιπροσωπείες ρούχων, την πίστα Mont Treblant και μια μεγάλη συλλογή κλασικών Ferrari).

«Αυτή η μέρα καθυστέρησε πολύ, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», δήλωσε η αναπληρώτρια ομαδάρχης Claire Williams. «Ο Lance ήταν πολύ απασχολημένος λόγω της F3 και ο Valtteri είχε τους αγώνες εκτός Ευρώπης. Την απόφαση την είχαμε πάρει εδώ και πολύ καιρό.

«O Lance έχει αποδείξει την αξία του, ότι αξίζει μια θέση στην F1. Ως ομάδα είμαστε φημισμένοι ότι φέρνουμε νέα ταλέντα στην F1. Φέτος διέλυσε τον συναγωνισμό στην F3. Αξίζει πραγματικά τη θέση του και ανυπομονώ να δω τι θα κάνει του χρόνου».

Η Williams λέγεται ότι είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, παρότι θα πάρει φέτος λιγότερα χρήματα από τη FOM αφού θα είναι 4η ή 5η στο πρωτάθλημα, ενώ πέρσι και πρόπερσι ήταν 3η.

Η ομάδα ήταν γνωστό ότι ήθελε να κρατήσει τον Bottas, που είχε και άλλες προτάσεις αλλά αποφάσισε να παραμείνει για 5η χρονιά, προφανώς με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Ο Φιλανδός έχει 75 εκκινήσεις σε GP F1 και έχει ανέβει 9 φορές στο βάθρο. Η υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει στο πρωτάθλημα οδηγών ήταν η το 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube