Αν η F1 στο μέλλον είχε αυτή τη μορφή, θα μας άρεσε;

Αν η F1 στο μέλλον είχε αυτή τη μορφή, θα μας άρεσε;

Μια σχεδιαστική μελέτη δείχνει πως τα μονοθέσια F1 στο μέλλον μπορούν να είναι ασφαλή και συναρπαστικά.

Ενώ στην Formula 1 προσπαθούν να βρουν μια αποδεκτή αισθητικά λύση για την προστασία του ανοικτού cockpit, και το καλύτερο που έχουν να προτείνουν είναι μία… σαγιονάρα, η σχεδιαστική μελέτη του Sean Bull δείχνει πως θα μπορούσε να είναι η επόμενη μέρα.

Το Bugatti 101P όπως έχει βαφτίσει ο σχεδιαστής την πρότασή του για το μονοθέσιο F1 του 2020 έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται. Ακάλυπτους τροχούς, άγρια όψη, επιθετική «στάση σώματος» που μαρτυρά με την πρώτη ματιά την εξωπραγματική του απόδοση.



Ρετρό και φουτουριστικά στοιχεία συνδυάζονται τέλεια. Με τα τετράπαχα λάστιχα και τις μικρές πτέρυγες, θυμίζει πολύ τα μονοθέσια της δεκαετίας του ’70. Αλλά η διαμόρφωση του πατώματος και το σύνθετο κάλυμμα υπογραμμίζουν την αεροδυναμική απόδοση. Το concept του Sean Bull εκφράζει μια ενδιαφέρουσα άποψη για τους μελλοντικούς κανονισμούς. Δίνει έμφαση στην μηχανική πρόσφυση και στο ground effect, ώστε τα μονοθέσια να μπορούν να οδηγούνται πολύ κοντά το ένα στο άλλο, πράγμα που βοηθά τις προσπεράσεις. Κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όταν η αεροδυναμική απόδοση βασίζεται κυρίως στις πτέρυγες.

Σε σχέση με τους κινητήρες, ο σχεδιαστής δεν καταθέτει κάποια συγκεκριμένη πρόταση, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για τους σύγχρονες υβριδικές μονάδες.   

Πηγή wtf1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube