Dieter Zetsche: Θέλουμε πιο πολύ ανταγωνισμό στην F1

Dieter Zetsche: Θέλουμε πιο πολύ ανταγωνισμό στην F1

To αφεντικό της Mercedes στέλνει μήνυμα σε Ferrari και Red Bull

Δεν θέλει τη Μercedes να κάνει “περίπατο” στην F1 ο Dieter Zetsche, αλλά επιθυμεί μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τους αντιπάλους της. 

Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του στο περιοδικό Auto Express, όπου το μεγάλο αφεντικό της Mercedes είπε χαρακτηριστικά πως θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά θα μας άρεσε να κερδίσουμε με δύο βαθμούς διαφορά στον τελευταίο αγώνα. Προφανώς πρόκειται για σχήμα λόγου, αλλά μέσω αυτού έστειλε μήνυμα σε Ferrari και Red Bull για το βαθμό ανταγωνιστικότητας των μονοθεσίων τους.

Μάλιστα το είπε και πιο καθαρά στη συνέχεια των δηλώσεών του υπογραμίζοντας πως είναι θέμα του ανταγωνισμού να μειώσει τη διαφορά από τη Mercedes.  

Αναφερόμενος στους δύο οδηγούς της ομάδας, τον Lewis Hamilton και τον Nico Rosberg, ο Zetsche τόνισε πως πρέπει να θεωρούμε εαυτούς ευτυχείς που τους έχουμε, τους χαρακτήρισε “τέλειο ζευγάρι” και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις οδηγικές τους ικανότητες. 

Απέφυγε να αναφερθεί στην “εσωτερική διαμάχη” των δύο, τονίζοντας πως πρόκειται για δύο ανθρώπους με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και εντελώς διαφορετικό επίσης life style. Σε ερώτηση αν τον ενοχλεί το γεγονός ότι ο Hamilton  ζει και συμπεριφέρεται σαν ροκ σταρ εκτός πίστας, ο Zetsche απάντησε πως όσο ο Lewis κερδίζει δεν τον ενοχλεί τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή, αφού αυτό δε φαίνεται να επηρεάζει τις επιδόσεις του. 

Μάλιστα τόνισε πως o Ηamilton έχει πάνω από 12 εκατομμύρια φίλους και ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , κάτι που είναι προϊόν του life style του και το οποίο είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο από την ομάδα. 

Οσο για τον Rosberg είπε πως η ζωή του κινείται στον αντίποδα αυτής του Hamilton, αφού είναι ένας τυπικός οικογενειάρχης, όμως είναι εξίσου γρήγορος και ανατγωνιστικός μέσα στις πίστες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube