$80 εκατ. ξόδεψα για να του βρω μπάκετ στη Formula 1!

$80 εκατ. ξόδεψα για να του βρω μπάκετ στη Formula 1!

O πατέρας του Lance Stroll αναφέρει ότι για να δει το γιό του να κάθεται στο μπάκετ ενός μονοθεσίου της F1 ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ 80 εκατ. δολάρια!

Ο 18χρονος σταρ της Formula 3 διαθέτει μπόλικα χρήματα ακόμα και για νομισματική στήριξη.

Αν δεν το διαβάσατε ήδη στο DRIVE, o Lance Stroll, o 18χρονος Καναδός πρωταθλητής στη Formula 3, θα αντικαταστήσει τον Felipe Massa στο μπάκετ της Williams για το πρωτάθλημα 2017. Φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Stroll προέρχεται από εύπορη οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Lawrence Sheldon Stroll είναι δισεκατομμυριούχος στο χώρο της μόδας. Όπως ανέφερε ο ίδιος για να φτάσει ο γιός του να διεκδικήσει ένα μπάκετ στη Formula 1 ξόδεψε 80 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Lawrence Stroll είναι εισαγωγέας των ενδυμάτων Pièrre Cardin και Ralph Lauren στον Καναδά, ενώ μαζί με τον Silas Chou, επενδυτή από το Hong Kong, μεγαλομέτοχοι στις φίρμες Tommy Hilfinger και Asprey & Garrard. O Stroll διαθέτει μεγάλη συλλογή από κλασικές και σύγχρονες Ferrari, είναι ντίλερ του Marenello στο Québec και ιδιοκτήτης της πίστας Circuit Mont-Tremblant στα Όρη του Λαυρεντίου νότια του Québec. Η περιουσία του κατά τους Forbes υπολογίστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 2,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το website του Auto Motor und Sport, ο Stroll ξόδεψε υπέρογκα ποσά σε ομάδες, μηχανικούς και εξομοιωτές για να διασφαλίσει ότι ο γιός του θα είναι το επόμενο Νο2 στην ομάδα της Williams. Ο Stroll εξαγόρασε ολόκληρη την ομάδα Prema F3 και μίσθωσε το μηχανικό Luca Baldisserri, τον εκδιωχθέντα πρώην αρχιμηχανικό της Scuderia Ferrari, ως αγωνιστικό διευθυντή. Επίσης, αγόρασε στη Williams ένα νέο εξομοιωτή για να προπονείται ο γιος του με την ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube