Η Honda επιστρέφει στις πίστες

Η Honda επιστρέφει στις πίστες

Ο πρώτος γύρος του εξαιρετικά θεαματικού ιαπωνικού SUPER GT Series ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7 Απριλίου) στο Okayama International Circuit, με τη Honda να στοχεύει στη διάκριση τόσο σε επίπεδο οδηγών όσο και σε αυτό των κατασκευαστών.

Πέντε ειδικά εξελιγμένα Honda HSV-010 GTs διεκδικούν τη νίκη στην πρεμιέρα της κατηγορίας  GT500 , με πιο προβεβλημένη συμμετοχή αυτήν του Ραλφ Φίρμαν. O Αγγλο-ιρλανδικής καταγωγής οδηγός κέρδισε τον τίτλο SUPER GT με τη Honda το 2007 και φέτος ενώνει τις δυνάμεις του με τον από τα IndyCar προερχόμενο οδηγό Κοσούκε Ματσουούρα στην Autobacs Racing Team Aguri.
Το HSV-010 GT εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2010, έχοντας έναν V8 κινητήρα (εμπρός) ατμοσφαιρικό 3,4 λίτρων, που απέδιδε 500 ίππους. Παρά το γεγονός ότι το HSV-010 GT έχει αναβαθμιστεί στη διάρκεια του χειμώνα, αυτή είναι η τελευταία σεζόν του και η Honda έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για να εισαγάγει μια έκδοση του "NSX Concept"  για την κατηγορία GT500.
Στο μεταξύ πυρετωδώς ετοιμάζεται η Honda και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA.
H Strakka Racing με έδρα το Σίλβερστόν της Αγγλίας, ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες της στην πίστα του Πωλ Ρικάρντ, με το Honda Performance που εξελίχθηκε από την ARX-03C. Επί της ουσίας ήταν η πρώτη φορά που το αναβαθμισμένο αυτοκίνητο πάτησε πίστα και παρά τον βροχερό καιρό, οι μηχανικοί  έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για ελαστικά, αναρτήσεις, ρυθμίσεις και αεροδυναμική.
Οι Νικ Λεβέντις, Ντάνι Γουότς και Τζόνι Καρέ διήνυσαν συνολικά στην γαλλική πίστα πάνω από 1.000 χιλιόμετρα δοκιμών. Την Κυριακή 14 Απριλίου, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος (6 ώρες του Σίλβερστον) θα αποδειχθεί πόσο καλή δουλειά έγινε στις δοκιμές, αλλά θα βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα για τον μεγάλο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, τον προσεχή Ιούνιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube