Zeekr 7X, η Geely ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο του Model Y

Zeekr 7X, η Geely ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο του Model Y

Το νέο Zeekr 7X θα προσφέρεται σε δύο επίπεδα ισχύος, με 422 και 646 ίππους.

Zeekr 7X

Το Tesla Model Y αποτελεί το πιο καλοπουλημένο μοντέλο — ανεξαρτήτως καυσίμου — κι όλοι οι ηλεκτρικοί κατασκευαστές προσπαθούν να του κλέψουν πωλήσεις. Η πρόταση της Geely ακούει στο όνομα Zeekr 7X.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το σεντάν 007 και θα πωλείται με επιλογές μπαταριών: Μια LFP 75 kWh και μια NMC 100 kWh. Θα υπάρχει πισωκίνητη έκδοση με ένα ηλεκτρομοτέρ 422 ίππων και 4κίνητη με δύο μοτέρ και τη μεγάλη μπαταρία. Σε αυτή την περίπτωση, η συνδυαστική ισχύς του Zeekr 7X θα φτάνει τους 646 ίππους.

Όλοι έχουν βάλει στο στόχαστρο το Model Y, αλλά πώς να τους κατηγορήσεις ύστερα από την επιτυχία του;

Zeekr 7X

Το Zeekr 7X είναι πιο μεγάλο σε διαστάσεις από το Υ. Είναι μακρύτερο κατά 75 mm με μήκος 4.825 mm, έχει πλάτος 1.930 mm κι ύψος 1.666 mm, με μεταξόνιο 2.925 mm. Το μεταξόνιο του Tesla είναι 2.891 mm. Θα προσφέρεται με αερανάρτηση, προσφέροντας την πολυπόθητη άνεση ανάρτησης που χωλαίνει το Υ, και διαφορετικά σχέδια ζαντών 19 και 20 ιντσών.

Όπως και στην μπερλίνα 007, το μπροστινό πάνελ LED «Stargate» της εταιρείας θα μπορεί να εμφανίσει κείμενο. Το πίσω μέρος είναι λιτό κι επιβλητικό, με LED μπάρα να διατρέχει όλο το αμάξωμα κατά πλάτος.

Zeekr 7X

Εκεί που το νέο κινεζικό μοντέλο δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί το καύχημα του Elon Musk είναι στο βάρος. Ακόμα και στη βαρύτερη έκδοση Performance, ζυγίζει κάτω από δύο τόνους, 1.995 kg για την ακρίβεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του ανανεωμένου Model Y

Το Zeekr 7X θα είναι αρκετά βαρύτερο, από 2.298 έως 2.475 kg ανάλογα με τη έκδοση. Δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής αυτονομία του, αλλά αναμένουμε να είναι μικρότερη από το πιο αεροδυναμικό κι ελαφρύ 007 των 870 km στο κινεζικό πρότυπο CLTC.

Zeekr 7X

Αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντες οι μεγάλοι EV κατασκευαστές σπεύδουν να παρουσιάσουν την αντιπρότασή τους στο Model Y. Η Kia προτάσσει το EV5, η Mazda το Arata που θα προσφέρεται και με γεννήτρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Xiaomi ετοιμάζει τον αντίπαλο του Tesla Model Y

Το smart #5 θα υπερτερεί σε στιλ, ενώ το Alps DOM της Nio δηλώνει ότι θα είναι σίγουρα καλύτερο από το Model Y.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube