Μια Rolls-Royce Phantom με βελτιωμένο κινητήρα Toyota Supra 900 PS! [video]

Μια Rolls-Royce Phantom με βελτιωμένο κινητήρα Toyota Supra 900 PS! [video]

Ναι, αλήθεια! Και ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης έκανε τη μετατροπή από ανάγκη.

Η Rolls-Royce Phantom είναι μια λιμουζίνα βάρους 2,6 τόνων που χρειάζεται έναν V12 6,75 λίτρων και 460 ίππων για να την κινεί.

Τρελός είναι λοιπόν ο Ιάπωνας που αντικατέστησε τον V12 με έναν 3λιτρο 6κύλινδρο 2JZ από Toyota Supra;

Όχι, δεν του έστριψε. Αναγκάστηκε να το κάνει όταν ο V12 της Rolls παρέδωσε το πνεύμα και το εργοστάσιο του είπε ότι θα έπρεπε να περιμένει δύο ολόκληρα χρόνια για να του τον αντικαταστήσει!

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιάπωνας είχε αγοράσει τη Phantom το 2008 και τόσο την αγάπησε που τη χρησιμοποιούσε κάθε μέρα. Μετά από 9 χρόνια είχε κάνει 190.000 km και τότε ο V12 τον εγκατέλειψε. Καθώς ο πρωταγωνιστής μας χρειαζόταν το αυτοκίνητο, «αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό». Κι αυτό το κάτι ήταν να αντικαταστήσει τον κινητήρα με έναν άλλο.

Ο 2JZ της Toyota είναι πολύ διαδεδομένος στην Ιαπωνία. Βέβαια τα 280-320 άλογά του δεν έφταναν για την περίπτωση, οπότε ο Ιάπωνάς μας απευθύνθηκε στην J&K Power που ειδικεύεται στη βελτίωση του 2JZ.

Ο βελτιωτής λοιπόν τοποθέτησε ένα τούρμπο Trust T78, αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό. Για να έχει η Rolls απόκριση και ροπή από χαμηλά, πρόσθεσε κι έναν μηχανικό κομπρέσορα HKS GT8555! Άλλωστε υπήρχε άφθονος χώρος κάτω από καπό για τις διάφορες σωληνώσεις.

Με πίεση υπετροφοδότησης 1,6 bar, τώρα που είναι ακόμα άστρωτος, ο κινητήρας αποδίδει κάπου 600 άλογα. Όταν στρωθεί και η πίεση του τούρμπο αυξηθεί στα 2 bar, η ιπποδύναμη αναμένεται να φτάσει τους 900 PS!

Φυσικά, έγιναν όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις στον κινητήρα και το 4άρι αυτόματο κιβώτιο της Toyota ώστε να αντέξουν στις φορτίσεις από τα άλογα και το βάρος του αυτοκινήτου. Όμως οι ιερόσυλες μετατροπές δεν σταμάτησαν εκεί αφού οι βελτιωτές επενέβησαν και στην αερανάρτηση της Rolls, προσθέτοντας ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Rolls-Royce drift-car! [video]

Κάπου εδώ οι Βρετανοί λόρδοι θα είναι στα πρόθυρα της ανακοπής ή του εγκεφαλικού, όμως ο δημοσιογράφος των Speedhunters διαβεβαιώνει ότι τον έκαναν βόλτα με το αυτοκίνητο και εξακολουθεί να λειτουργεί τόσο ομαλά και αθόρυβα όσο περιμένει κανείς από μία Rolls-Royce.

Μόνο που στο ξύλινο ταμπλό έχουν προστεθεί κάποια βέβηλα ψηφιακά όργανα, barόμετρα και τα τοιαύτα…

Διαβάστε αναλυτικά για τις μετατροπές εδώ.

 [Πηγή: Speedhunters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube